REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’den 26 işadamı daha adliyede

FETÖ/PDY’den 26 işadamı daha adliyede

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında geçen ay peş peşe gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 89 işadamından son grup da adliyeye sevk edildi. 26 şüpheliden 10’u mahkemece tutuklandı, 5 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 11 kişi hakkında karar ise önümüzdeki saatlerde belli olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2016 Çarşamba, 14:24

FETÖ/PDY’nin iş dünyasındaki bağlantıları ile ilgili olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, geçen ay operasyon için düğmeye basılmış, bu operasyonlarda toplam 89 işadamı gözaltına alınmıştı.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, hafta başından itibaren gruplar halinde adliyeye sevk edilmeye başlanan şüphelilerden şu ana kadar 61’i tutuklandı. Biri etkin pişmanlıktan olmak üzere 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün de son grupta yer alan 26 kişi adliyeye getirildi. İfadelerinin alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilenlerden 10’u tutuklandı. 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 11 kişinin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı