REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’den atılmalarda PAÜ 9. sırada

FETÖ/PDY’den atılmalarda PAÜ 9. sırada

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında en fazla akademisyen kaybı veren yüksek öğretim kurumları arasında yer aldı. PAÜ, 90 üniversite arasında 9’uncu sırada bulunuyor. Bu da FETÖ’nün PAÜ’de yapılanmasını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2016 Pazar, 09:14

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar devam ederken, örgütün üniversite ayağıyla ilgili sonuçlar dikkat çekici boyutta. Hükümetin yayımladığı 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 10 binlerce personel devlet memurluğundan atıldı.

Devlet memurluğundan çıkarmalarla ilgili en çarpıcı rakamlar Milli Eğitim ile üniversitelerden geldi. Milli Eğitim 28 bin personel ile ilk sırayı alırken, üniversitelerden de dikkat çeken sayıda akademisyen atıldı. Türkiye genelinde 90 devlet üniversitesinden 2 bin 236 akademisyen devlet memurluğundan çıkarıldı.

İstanbul Üniversitesi’nin 169 akademisyenle ilk sırada yer aldığı listede PAÜ, 56 akademisyen ile 9’uncu sırada bulunuyor. Bu da FETÖ/PDY’nin PAÜ’deki yapılanmasını ortaya koyan en dikkat çekici sonuçlardan birisi oldu.

03092016_paucizelge_ic-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı