REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’den yargılanan TKDK Koordinatörü Dağdeviren’e “Zambak” sorusu

FETÖ/PDY’den yargılanan TKDK Koordinatörü Dağdeviren’e “Zambak” sorusu

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Mart 2017 Cuma, 19:25

Darbeci askerlere yönelik davada 2. duruşmanın tamamlanmasıyla tam gün olarak görülmeye başlayan yargılamada sanıkların savunmaları devam ediyor.
Duruşmanın 5. celsesinde, terör örgütüne üyelik ve bu örgüte maddi kaynak sağlamak, Bylock kullanmak iddialarıyla yargılanan eski Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ümit Dağdeviren sorgu ve savunmasını tamamladı.

“15 TEMMUZ’U ASKERLER YAPTI”
Mahkeme Heyetine, kendisinin bir devlet memuru olduğunu, işadamları dosyasında olmasına bir anlam veremediğini söyleyerek savunmasına başlayan Dağdeviren, Bylock kullanmadığını, bu programı bilmediğini belirterek, “15 Temmuz hain kalkışmasını gerçekleştirenler ellerinde silah olan askerlerdir. Ben bu katillerle aynı safta gösterilmeye çalışılıyorum” dedi.

BURS VE KURBAN PARALARI…
TKDK’daki görevini, tutuklandıktan sonra yaşadığı mağduriyetleri anlatarak savunmasını tamamlayan Ümit Dağdeviren’e Mahkeme Başkanı tarafından bazı banka hesaplarındaki kurban ve burs paralarıyla ilgili iddialar hatırlatıldı. Dağdeviren, bu paraların arkadaşı tarafından bir yakınına burs ve kurban yardımı olarak gönderildiğini, örgüt adına yardım toplamak gibi bir çalışmanın içine hiç girmediğini söyledi. Dağdeviren, “O paralar teyzemin torunlarına gönderildi. Ben bankadan çekip elden kendilerine veriyordum” dedi.

KURDUĞU ŞİRKETE TKDK DESTEĞİ
Sanık Dağdeviren ve avukatının savunmayı tamamlamasından sonra Avukat Bekir Çapar söz alarak, Kaklık yolunda soğuk hava deposu olan ve 3 bin ton kapasiteye sahip olan Zambak isimli şirketle ilgili bir soru yöneltti. Çapar’ın, “Zambak isimli bir şirketin ortağı mısınız? Bu şirkete TKDK’dan destek sağladınız mı? Bu şirket siz TKDK koordinatörü iken 4 milyon TL destek aldı mı?” sorusuna yanıt veren Dağdeviren, “Zambak Tarım Şirketi kurucuları arasındayım. Şirket projeyi verdiğinde TKDK yöneticisi idim ancak şirket ortaklığından ayrılmıştım. Şirket TKDK desteği aldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı