REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin 2. İşadamları Davası’nda sanıklara Bylock içerikleri soruluyor

FETÖ/PDY’nin 2. İşadamları Davası’nda sanıklara Bylock içerikleri soruluyor

FETÖ/PDY’nin finans yapılanmasına yönelik 80’i tutuklu 145 sanıklı 2. İşadamları Davası’nda yargılamaya devam edildi. Davanın bugünkü oturumunda sanıklara Bylock içerikleri ile ilgili sorular yöneltildi. Bu arada davada 9 sanığın itirafçı olmak için dilekçe verdiği öğrenildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2017 Çarşamba, 13:23

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) finansal yapılanmasıyla ilgili Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan 145 sanıklı davaya devam edildi. 2. Duruşması görülen davanın bugünkü oturumunda, sanıklar hakkında mahkemeye ulaşan Bylock içerikleri incelendi, içerikler hakkında tek tek sanıklara sorular yöneltildi.

Yarın (Perşembe) ara karar verilmesi beklenen duruşmanın ilk gününde gizli tanıklar dinlenmişti. Bugünkü duruşmaya sanıklar, birinci derece yakınları ve avukatları alındı.

Mahkeme Heyeti, 80 tutuklu sanığa tek tek, FETÖ/PDY’nin haberleşme programı olduğu tespit edilen Bylock içeriklerini sordu. Mahkeme Başkanı sanıklara, GSM numarası, ID numaraları, ID’yi ekleyen kişilerin verdikleri isimler, kullanıcı adı ve şifreler, Bylock içeriklerini inceleyip incelemedikleri okundu, sanıklara bilgilerin doğru olup olmadığı soruldu. İçerikler hakkında bilgi sahibi olmayan sanıklara yazışmalar kendilerine okundu. Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak için dilekçe veren 9 sanık dışında sanıkların tamamı Bylock kullanmadıklarını, telefon numaralarının kendilerine ait olmasına rağmen bu programı indirmediklerini söylediler.

Daha önce Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak için dilekçe veren Ömer A., Bylock indirdiğini ve kullandığını, içeriklerin kendisine ait olduğunu itiraf etti, “Listedeki isimlerin bazılarını tanıyorum” dedi.

Sanıklardan Ümmü G. İse telefon hattının kendisine ait olduğunu ancak hattı hiç kullanmadığını belirterek, “Hattı alır almaz paketini bile açmadan, benden ricada bulunan Hatice Ç.’ye verdim. Hattı iyi niyetle kendisine vermiştim” dedi.

Ümmü G.’nin avukatı da, “İçerikleri inceledim. Hatice Ç.’nin Bylock’u bu hat üzerinden kullandığı belli. Çünkü bir arkadaşıyla Bylock üzerinden birkaç izdivaç yazışması yapmış. Bu hat ile Hatice’nin babasıyla yaptığı görüşmeler de hattı kendisinin kullandığı açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Hatice Ç. Ve Ümmü G. ile aynı kurumda çalıştığını söyleyen Abdullah A. da, “Ümmü’nün üzerine kayıtlı hat ile Bylock’ta görüştüğüm kişi Hatice’dir” diye ifade verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı