REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin eğitim yapılanması davasında 2. duruşma başladı

FETÖ/PDY’nin eğitim yapılanması davasında 2. duruşma başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarındaki örgütlenmeye yönelik açılan davanın ikinci duruşması başladı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen davada 56 tutuklu, 26 tutuksuz sanık yargılanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2017 Pazartesi, 13:30

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarındaki öğretmen yapılanmasına yönelik 61 öğretmen tutuklanmıştı. Davanın 7 Haziran’da başlayan ilk duruşmasında 8 sanık tahliye edilmiş, 3 tutuksuz sanık da Bylock kullanımı nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Soruşturmanın ardından öğretmen hakkında FETÖ/PDY üyeliği, By-Lock kullanımı, KHK’yla kapatılan sendika ve dernek üyelikleri, Bank Asya hesapları, sohbet toplantıları, örgüt adına bağış toplama gazete ve dergi aboneliği iddialarıyla açılan davanın ikinci duruşması Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşmada mahkeme salonuna tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatlar alındı. Duruşma solunu yetersiz olduğu gerekçesiyle sadece tutuklu sanıkların birinci derece yakınları salonda yer aldı.

Duruşmanın sabah oturumunda bazı sanıklara Bylock dosyalarında bulunan detaylar soruldu. Bu arada FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle aranırken teslim olan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Salih Aydoğdu’nun savunması alındı. Denizli’de bir ortaokulda öğretmek iken açığa alınan Aydoğdu, “Kamu görevinden ihraç olduktan sonra çevremdekilerin bakışlarından rahatsız oldum ve bir süreliğine İstanbul’a gittim. Denizli’ye döndüğümde evimin kapı kilidinin değiştirildiğini fark ettim. Durumdan şüphelenip avukatıma danıştığımda hakkımda soruşturma olduğunu öğrendim ve teslim oldum. FETÖ örgütü ile hiçbir ilgim yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı