REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin Serinhisar yapılanmasına yönelik davada iki sanık tahliye edildi

FETÖ/PDY’nin Serinhisar yapılanmasına yönelik davada iki sanık tahliye edildi

FETÖ/PDY’nin Serinhisar yapılanmasına yönelik yapılan yargılamanın 2. duruşmasında ara karar verildi. Duruşma sonunda Bylock kullanmadıkları tespit edilen iki sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2017 Cuma, 14:16

AYHAN AKAR
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Serinhisar’daki yapılanmasına yönelik davanın 2. duruşması tamamlandı. Ara kararın verildiği duruşmada iki sanık tahliye edildi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 5’i tutuklu toplam 22 sanık, avukatları ve yakınları alındı.

Tanıkların da dinlendiği duruşmada sanık ve avukatlarının tahliye taleplerine ilişkin savunmaları da dinlendi. FETÖ/PDY’nin haberleşme aracı olan Bylock programını kullandıkları tespit edilen 3 sanık haklarındaki iddiaları kabul etmedi.

Tutuklu sanıklardan Adnan Y. diğer tutuklu sanıklar gibi kendisinin sadece ezan programı indirdiğini, Bylock kullanıcısı olmadığını, bir hata ihtimali üzerine farklı bilirkişilerce durumunun incelenmesini talep etti. Mahkeme Başkanı, “ID numaranla kullanıcı adı ve şifreni kullanarak 1000’in üzerinde Bylock programına giriş yapmışsın. Bylock kullanıcılarının birçoğu bunu kabul etmiyor. Binlerce kullanıcının tespitinin hepsinde mi hata var?” dedi.

Mahkeme Başkanı, bazı avukatların Bylock itirazları üzerine, “16. Ceza Dairesi ve Anayasa Mahkemesi Bylock’u hukuki delil olarak kabul etti” hatırlatmasında bulundu.

Sanık ve avukatlarının taleplerinin ardından Savcı mütalaasını okudu. Mütalaada, sanıklardan Ercan K. ve İsmail Veli E.nin tahliyelerini istedi. Mahkeme Başkanı duruşmaya bir süre ara verdikten sonra ara kararını açıkladı. Savcı mütalaasında tahliyeleri istenen ve Bylock programını kullanmadıkları tespit edilen iki isim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Duruşma 9 Mart 2017 tarihine ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı