REKLAMI GEÇ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Aynes’e ‘sütü bozuk’ diyen laboratuvarı kapatmıştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Aynes’e ‘sütü bozuk’ diyen laboratuvarı kapatmıştı

Patron ve yönetim kademesi FETÖ soruşturması kapsamında çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Aynes’in 2012’de okul öğrencilerine dağıttığı süte ‘bozuk’ raporu düzenleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarının mikrobiyoloji bölümü kapatılmış, birim sorumluları ise tabir caiz ise sürülmüşlerdi!..

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2016 Çarşamba, 10:56

Denizli, gıda sektörünün Türkiye’deki devlerinden biri olarak gösterilen AYNES’in patronları ve yönetici kademesinin gece yarısı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmalarını konuşuyor.

GEÇ SAATLERDE TUTUKLANDILAR
15 Temmuz sonrası hız kazanan FETÖ/PDY soruşturmaları, gözaltılar ve tutuklamalar kapsamında 8 Aralık’ta Acıpayam’da gerçekleştirilen operasyonda AYNES’in yönetim kurulu üyeleri, üst düzey yöneticileri ve finans bölümü çalışanları gözaltına alınmıştı. Haftalar süren gözaltı sürecinin ardından dün gece yarısı nöbetçi hakim karşısına çıkarılan AYNES’in patronları ve yöneticilerinden oluşan 19 önemli isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKILLARA O OLAY GELDİ
FETÖ ile ilişkili oldukları konusunda kuvvetli şüphe oluştuğu ve delilleri karartabilecekleri gibi nedenlerden ötürü tutuklu yargılanmalarına karar verilen AYNES’in sahipleri ve yöneticileriyle ilgili gündeme bomba gibi düşen bu karar, akıllara 2012 yılında yaşanan bir olayı getirdi.

OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜYDÜ
Milli Eğitim Bakanlığı 2011 yılında ilkokul öğrencilerine yönelik “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi başlatmış, bölgeler bazında ihaleye çıkarak süt firmalarından satın aldıkları sütleri, öğrencilere ücretsiz dağıtmıştı.

50 NUMUNEDEN 9’U BOZUK ÇIKMIŞTI
2011-2012 döneminde başlatılan uygulama nedeniyle ihaleye kazanıp bakanlığa yüklü miktarda süt satan firmalardan biri de AYNES’ti. Proje kapsamında dağıtılan sütler, rutin olarak Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlükleri laboratuvarlarında incelemeye alınmış, 2012 ilkbaharında AYNES’in incelenen 50 numune sütün 9’unun bozuk çıktığı tespit edilmişti. Denizli Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarı mikrabiyoloji bölümü tarafından hazırlanan rapor sonrası AYNES’e 11 bin 875 TL para cezası kesilmişti.

ÖZKAN “PROBLEM VAR” DEMİŞTİ
AYNES’in patronlarından ve bir dönem Ak Parti Denizli Merkez İlçe Başkanı olan Mehmet Ali Özkan, sütlerine yönelik inceleme ile ilgili “Bir yerde problem var. O rapor bakanlıkça inceleniyor. O inceleme sonrası bize dönecekler” demişti.

FATURA İNCELEME YAPAN BÖLÜME KESİLDİ
Özkan’ın açıklamasından günler sonra Denizli Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesindeki laboratuvarın mikrobiyoloji bölümünün kapatıldığı ortaya çıktı. CHP’li Adnan Keskin bu olayın hemen akabinde bir açıklama yaparak AYNES’e cezaya neden olan incelemenin yapıldığı laboratuvarın müdürü Mustafa Yurttürk’ün Afyon’a, yardımcısı Mustafa Karadeniz’in ise Kastamonu’ya sürüldüğünü duyurmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı