REKLAMI GEÇ

Günalp 3 saat kendini savundu

Günalp 3 saat kendini savundu

İşadamları davasının bugünkü oturumunda son dönemin en çok konuşulan ismi dinlendi. Sezai Günalp üç saat savunma yaptı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 3 Mart 2017 Cuma, 14:17

Denizli’de işadamlarına yönelik FETÖ / PDY davasının görülmesine devam edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşma EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde duruşmalar için hazırlanan mekanda sürdü.  Toplam 65 sanıklı davanın 43 tutuklusundan biri olan Sezai Günalp bugün savunmasını yaptı. Bu sabah dinlenen davanın tutuklu sanıklarından Sezai Günalp 3 saat süren savunmasıyla dikkat çekti. Mahkeme heyetinin de sabrını zorlayan savunma sırasında Mahkeme Başkanı sık sık Günalp’in sözünü keserek iddianamedeki suçlamalarla ilgili savunma yapmasını istedi.

EN MERAK EDİLEN İSİMDİ
Cemaatin en çok merak edilen isimleri arasında yer alan Denizli Belediyesi meclis ve encümen eski üyelerinden Sezai Günalp, terör örgütü üyesi olmanın yanı sıra, örgüte para transferi yapmak, para trafiğini yönetmek gibi suçlamalarla karşı karşıya. Günalp’in hakkında tanıkların verdikleri ifadeler örgütün üst düzey yöneticilerinden biri olduğu ve para topladığı yönünde.  Meclis üyeliği döneminde iş ve siyaset dünyanın tanınmış isimleri arasına giren Günalp bu sabahki üç saatlik savunmasında tüm suçlamaları reddetti.

KENDİNİ ANLATARAK SAVUNMASINA BAŞLADI
Çocukluk ve gençlik yıllarını anlatarak başladığı uzun savunmasında, İstanbul’da geçen öğrencilik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği’nin sohbet toplantılarına katıldığını, Denizli’ye döndükten sonra Yeni Asya Nurcu Grubu’nun dini sohbet toplantılarında bulunduğunu belirten Günalp, “Bu sıralar mahalleden tanıdığım biri beni toplantılara çağırırdı. Sonradan bu toplantıları hizmet grubunun yaptığını öğrendim. Sonraki dönemdi cemaate duyduğum az muhabbeti de Nihat Zeybekci ile birlikte katıldığım bir toplantıdan sonra tamamen gönlümden sildim” dedi.

CEMAATİ NASIL BIRAKMIŞ…
Cemaatin neden gönlünden silindiğini de anlatan Günalp şu ifadeleri kullandı: “Nihat Zeybekci belediye başkanlığına aday olunca benim de meclis üyeliğine aday olmamda ısrarcı oldu. Seçim çalışmaları sırasında Zaman Gazetesi’nde Zeybekci ve meclis adayları olarak yapacağımız çalışmaları anlatmak için toplandık. Nihat Zeybekci bir tv programına katılmak için ayrılmak zorunda kaldı ve bizim kalkmamamızı söyledi. Zeybekci’yi uğurlamak için aşağı inen ev sahipleri bir daha yanımıza dönmeyince misafirler olarak orada öylece kaldık. Bu durum ağrıma gitti ve cemaate duyduğum az muhabbet gönlümde silindi” dedi.

SUÇLAMALAR MESNETSİZ VE İDEOLOJİK
İddianamede ruhsat karşılığı rüşvet almak gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan Sezai Günalp bu konuda da savunma yaptı. Tüm suçlamalar gibi bu iddiaları da kabul etmeyen Günalp, suçlamaları mesnetsiz olarak nitelendirdi, ideolojik saldırı olduğunu söyledi. Günalp meclis üyeliği döneminde pek çok kararın altına imza attığına değinirken; “”Meclis üyeliğim sırasında 100 bin civarında karara imza attık. Ancak bazı talepler karşılanmamış olabilir. Bu sebeple ya da ideolojik nedenlerle suç isnat ettiklerini düşünüyorum” dedi.

2-3 YILDA BİR VASİYET YAZARIM
Ortaya çıkan vasiyetnamesine ilişkin de savunma yapan Günalp; “Ben 2-3 yılda bir vasiyetname yazar, dosyama koyarım. Vasiyet yazmak sünnettir. Ben duygusal bir insanım. Dosyaya konu olan vasiyetten sonra üç tane daha yazdım. Her yazdığımda bir öncekini silerim. Söz konusu vasiyeti eşim önemli bir belge sanıp kendi kasasına kaldırmış. Bu belgenin bulunduğu kasa eşimin. Bulunan dolarlar ise İtalya gezisinden kalanlar. Hizmete 1990 yılından itibaren burs ve kurban vermeyi kesmiştim. FETÖ/PDY ile hiç bir ilgim yok. Hiç bir toplantısına katılmadım. Buradaki sanıkların yüzde 80’ini tanımam. Yüzde 20’sini de çarşıdan ve camiden tanırım” dedi.

SANIK AVUKATLARINDAN SORULAR GELDİ
Duruşmada Sezai Günalp’in savunmasını tamamlamasından sonra bazı sanık avukatlarından sorular yöneltildi. Avukatı Aykut Gökşin, “İddianamede hemen hemen tüm ifadelerde müvekkilimin cemaat içinde ‘Sakallı olarak bilinen’ ibarelerinin geçmesi dizayndan başka bir şey değildir” deyip yöneltilen sorulara itiraz etmesine rağmen, sanık Sezai Günalp yanıtlamak istedi.

İŞTE SORULAR VE CEVAPLARI
Avukatların, “2004-2014 yılları arasında meclis üyeliği yapmanız Nihat Zeybekci ile olan akrabalığınızdan mı? Yoksa cemaatin sizi önermesi mi? İddianamede Necdet Özer’in altında yer aldığınız geçiyor… Necdet Özer’den herhangi bir talimat aldınız mı? Hiç himmet topladınız mı? Çocuklarınız Serhat AŞ’nin okullarında okudu mu? Belediye meclis ve encümen üyeliğiniz döneminde Denizlispor, Türkçe Olimpiyatları ya da FETÖ/ PDY örgütüne yardım aldınız mı?” şeklinde sorular yöneltildi.

Günalp’in sorulara yanıtı şöyle oldu: “Hiç himmet toplamadım. Siyasi çalışmalarımız sırasında çeşitli cemaatlere ziyaretlerde bulunmuş olabiliriz. Bazı kermeslere giderdim. Mütevelli heyetini bilmem. Meclis üyesiyken yaptığımız işlerden başkanın haberi olurdu. Necdet Özer’den hiç talimat almadım. İki çocuğum Servergazi Okullarıda okudu daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gittiler. Encümende Denizlispor ya da başka bir yere yardım yetkimiz yoktur. İmar müdürüne bu konuda herhangi bir talimat vermedim”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı