REKLAMI GEÇ

Hüseyin Bağcı ihraç edildi

Hüseyin Bağcı ihraç edildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından görevden alınan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kararıyla meslekten ihraç edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2016 Salı, 09:45

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan en kapsamlı soruşturmalardan birinin de adresi Pamukkale Üniversitesi’ydi. Dalga dalga yayılan operasyonlar kapsamında çok sayıda akademisyen ve memur birbiri ardına görevden alınmış, tutuklanmıştı.

Operasyonlar kapsamında 2 ağustos günü de PAÜ’nün o dönemdeki rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı evinde ve makamında yapılan aramaların ardından gözaltına alınmış, ancak kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Bu sürecin ardından harekete geçen YÖK, Bağcı’yı rektörlük görevinden alarak, Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı PAÜ’nün yeni rektörü olarak atamıştı.

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME YAYINLANDI
Kadrosu Akdeniz Üniversitesi’nde bulunan eski rektör Hüseyin Bağcı, OHAL kapsamında yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında çok sayıda kamu görevlisi hakkında da ihraç kararı verildi.

denizli-can-pekdemir-etkin-pismanlik-anons

denizli-128-kisinin-oevletle-ilisigi-kesildi-anons

denizli-67-fatocu-hakkinda-kamu-davasi-anons

denizli-oklu-dayanir-ihrac-edildi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı