REKLAMI GEÇ

İddianame okundu, FETÖ’nün Tavas yapılanması ortaya çıktı

İddianame okundu, FETÖ’nün Tavas yapılanması ortaya çıktı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı terör örgütü FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasına ilişkin dava sabah erken saatlerde başladı. Duruşmanın ilk gününde okunan iddianame, Tavas yapılanmasının örgüt şeması da ortaya çıktı. İddianamede örgütün Tavas yapılanmasının tepe ismi Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Büyükelyas olarak gösterildi, ilçe imamları, ablalar ortaya kondu, kimlerin hangi görevleri yaptığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2016 Pazartesi, 16:49

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmaların ardından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ilk iddianamelerden biri olan Tavas yapılanmasının davası başladı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Turan Bahadır Salonu’nda başlayan FETÖ Tavas yapılanması davasında 31’i tutuklu 72 sanık hakim karşısına çıkarılıyor. Sanıklardan 6’sı duruşmaya katılmazken, halen firarda olan 3 sanık da aranıyor. Firardakiler ile birlikte Tavas davasının sanık sayısı 75.

İDDİANAME 2.5 SAATTE OKUNDU
Sabah erken saatlerde başlayan duruşmanın ilk bölümünde sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya, öğleden sonraki bölümde 96 sayfalık iddianameyi okumaya başladı.

İddianamenin okunması 2.5 saat sürdü. İddianamenin bir bölümünü Mahkeme Başkanı Yalçınkaya, diğer bölümlerini ise üyeler okudu.

YAPILANMANIN ŞİFRELERİ YER ALDI
Uzun süredir devam eden FETÖ’nün Tavas yapılanmasına ilişkin davada ilk kez kamuoyuna sunulan iddianamede, örgütün şeması da ortaya çıkmış oldu. Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Büyükelyas iddianameye terör örgütünün Tavas yapılanmasının tepe ismi olarak girdi. Örgütün Tavas’taki son imamının İbrahim Kersin olduğunun ifade edildiği iddianamede, şirkette Büyükelyas’dan sonra gelen ikinci isim olan Hüyesin Ceylan’ın da Tavas ve Kale imamı olduğu, himmet paralarını topladığı belirtildi.

Halen firarda olan Ali Koca’nın Tavas’ın eski imamı, Tavas Milli Eğitim imamının da Celal Gürler, örgütün toplantı ve propafanda düzenlemesini de Fatih Turan’ın yaptığı ortaya çıktı.

Aynı zamanda Bylock kullandığı tespit edilen Yasin Meşekoparan’ın örgüt adına toplantı ve propaganda yaptığı Soner Can’ın da örgüt toplantılarına liderlik ettiği, kemik kadroda yer alan isimlerden olduğu iddianamede yer aldı.

ÖRGÜTÜN İLÇEDEKİ KASASI
Tavas iddianamesinde ortaya çıkan çarpıcı bilgilerden biri de örgütün kasası. Tavas’ta örgütün himmet paralarının Osman Bostan’da toplandığı ve örgüte aktardığı ifade edildi. İlçedeki kasa konumunda bulunan Osman Bostan’ın yanı sıra Osman Parlak da önemli isimlerden biri. FETÖ/PDY’nin ikincui adamı olarak bilinen İsmail Büyükçelebi’yle doğrudan bağlantısı olduğu anlaşılan, Büyükçelebi’nin telefon numarası bulunan Osman Parlak’ın üzerinden 2 adet bir dolar ile kitap ve CD’lerin bulunduğu da iddianamede yer alan bilgiler arasında.

DOMBAYCI VE EKİCİ ÖRGÜTÜN ABLALARI
Terör örgütü FETÖ/PDY’nin kadın yapılanmasının da şifreleri çözüldü. İddianamede örgütün Tavas’taki ablaları olarak Fatma Dombaycı ve Ümmühan Ekici ön plana çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı