REKLAMI GEÇ

Denizli’de rakamlarla FETÖ operasyonu

Denizli’de rakamlarla FETÖ operasyonu

Vali Ahmet Altıparmak, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmaları rakamlarla açıkladı, tüm kamu kurumlarını kapsayan operasyonlar kapsamında kaç kişinin açığa alındığını, gözaltı ve tutuklama sayılarını kurum kurum paylaştı. 897 kişi açığa alındı, 536 kişi gözaltına alındı, 71 kişi tutuklandı. Firarda olan 20 kişi ise aranıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2016 Cuma, 22:02

15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na bağlı bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. 11 Komando Tugay Komutanlığı ve Valilik başta olmak üzere neredeyse tüm resmi kurumları kapsayan operasyonlarda çok sayıda kişi açığa alındı, gözaltı işlemleri uygulandı, tutuklamalar gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Altıparmak, operasyonlarda gelinen aşamayla ilgili kamuoyunun merak ettiği sorulardan biri olan rakamlara açıklık getirdi. Gözaltı ve tutuklama işlemleriyle, açığa almaların kaç personeli etkilediğini rakamlarla açıklayan Vali Altıparmak, operasyonlara ilişkin isim ve bilgi paylaşımı yapmadı.

İşte kurumlarda gerçekleştirilen operasyonlarda ortaya çıkan rakamlar:

DENİZLİ VALİLİĞİ
Operasyonlar kapsamında 4 Vali yardımcısı açığa alındı. Vali yardımcılarından ikisi bu gelişmenin ardından gözaltına alındı. Açığa alınan iki kaymakam gözaltında tutulurken, bir idari personel ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

11. KOMANDO TUGAY KOMUTANLIĞI
En kapsamlı soruşturma, darbe girişimine katılan 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır başta olmak üzere darbe girişiminin 107 rütbeli gözaltına alındı. Tuğgeneral Özbakır ile birlikte 53 rütbeli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, firarda olan bir rütbeli ise aranıyor. Girişimin ardından tamamına yakını Çardak’ta gözaltına alınan 410 askerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğerleri kışlalarına geri gitti.

DENİZLİ ADLİYESİ
Operasyonlar kapsamında açığa alınan 23 hakim ve savcıdan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 19 Hakim ve savcının ise firarda olduğu açıklandı. 19 hakim ve savcının yakalanması için operasyonlar sürüyor.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FETÖ operasyonları kapsamında Pamukkale Üniversitesinde 43 akademisyen ve idari personel açığa alındı. Açığa alınanların 19’unun akademisyen, 24’ünün ise idari personel olduğu açıklandı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde de kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. 10 emniyet müdürü, 5 emniyet amiri, 3 komiser, 8 komiser yardımcısı, 4 baş polis, 33 polis memuru ve 2 idari personel açığa alındı. Gözaltı işlemi uygulanan emniyet personelinin tamamı tutuklandı. 6 emniyet müdürü, 3 emniyet amiri ve 2 komiser yardımcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DENİZLİ MÜFTÜLÜĞÜ
Denizli Müftülüğü’nde gerçekleştirilen operasyonda isi e22 din görevlisi açığa alındı. Açığa alınan din görevlileri ile ilgili herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadı.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda İl Müdürü ile birlikte 2 personel açığa alındı.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
Ticaret İl Müdürü açığa alındı. Müdürlükte başka işlem yapılan personel yok.

VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Denizli Vergi Dairesi Başkanı İle birlikte 5 müdür ve 12 personel açığa alındı. Bu kurumda da açığa alınan personel ile ilgili gözaltı uygulanmadı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
En kapsamlı açığa alma işleminin uygulandığı kurum Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. 13 müdür, 628 öğretmen, 13 personel ve 2 eğitim uzmanı açığa alındı. Operasyonlar kapsamında 8 özel okul da kapatıldı.

GEKA, TAPU VE GIDA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ
GEKA’da 3, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde ise 1 mühendis görevden alındı. Tapu Kadostro Bölge Müdürlüğü’nde de 2 mühendis ve 5 personel açığa alındı.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde 15 DESKİ personeli açığa alındı.

DİĞER KURUMLAR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 2 eğitim uzmanı, Meteoroloji Müdürlüğü’nde de bir personel açığa alındı. Halk Sağlığı’nda 1 personel gözaltına alınırken, Orman Bölge Müdürlüğü’nde ve TEİAŞ’da ikişer personel açığa alındı. SGK’da 1 doktor ve 11 personel, Gar Müdürlüğünde de 1 personel görevlerinden açığa alındı. Ziraat Bankası’nda bir personel için gözaltı işlemi uygulanırken, TKDK’da 6 uzman ve 3 personel açığa alındı.
Çardak Havaalanı Müdürlüğü’nde ise 9 personel açığa alındı.

İl genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda 897 kişi açığa alındı, 536 kişi hakkında gözaltı işlemi uygulandı, 71 kişi tutuklandı. 4 kişi hakkında görevden alma kararının verildiği operasyonlar kapsamında firarda olan çoğunluğu hakim ve savcı 20 kişinin ise araması sürüyor.

denizli-vali-altiparmak-operasyon-ile-iygiyi-detaylari-acikladi-1

denizli-vali-altiparmak-operasyon-ile-iygiyi-detaylari-acikladi-2

Yorumlar

Ziya Tıkıroğlu   -  Bağlantı 23 Temmuz 2016, 13:32

Atatürk’ün 1927 yılı söylemi.”Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları, selçuklu ve osmanlı’yı bu yüzden batırdıkları için kapattık”

Bakış Açısı   -  Bağlantı 22 Temmuz 2016, 22:29

Tarikatların cemaatlerin MERKEZİ demişti bir haberiniz de biri. Buna göre bu rakam Denizli için ÇOK AZ. Her halde o şahıs isim isim açıklar artık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı