REKLAMI GEÇ

İşte tahliye edilen 23 kişi

İşte tahliye edilen 23 kişi

FETÖ/PDY soruşturmaları il yapılanmasına yönelik davada tahliye edilenlerin isimleri belli oldu. Denizli’nin süpermarket zincirleri sahibi Pekdemir ailesinden Cemal Pekdemir’in oğlu Faruk Pekdemir de tahliye edilenler arasında. Genç Pekdemir’in telefonunda ByLock kayıtlarına rastlanmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2018 Cumartesi, 13:00

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen FETÖ/PDY Denizli Yapılanması ve örgütün finans kaynaklarına ilişkin duruşma 23 tahliye kararı ile devam etti. Dünkü duruşmada 55’i tutuklu yargılanan 146 sanıklı davada tahliye edilen isimler ve tahliye gerekçeleri belli oldu.

BYLOCK KAYITLARINA RASTLANMADI
Mahkeme heyeti Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gönderdiği ByLock kayıtlarına ilişkin yazının ardından 23 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Kararda 22 sanığın telefonlarında ByLock kayıtlarına rastlanmadığına yer verildi. Kapsamlı değerlendirmelerde polisin gönderdiği kayıtlarda IP bağlantı kayıt süreleri sayılarının ve sanıkların tutuklu kaldığı sürelerin göz önüne alındığı gözlendi. Mahkeme delillerin sanıklar lehine değişme ihtimali olduğunu hatırlatırken 7 gün içinde 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak kaydıyla karar verdi.

AYDA BİR İMZA VERECEKLER
Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan ve tahliyelerine karar verilen sanıklar adli kontrol altına da alındı. Buna göre tahliye edilen sanıklar yurt dışına çıkamayacak. Sanıklar ayrıca her ayın ilk pazartesi günü belirli saatler arasında karakola giderek imza verecek.

BİR SANIK ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDI
Tahliye edilen 23 sanık arasında sadece Halil Sümen etkin pişmanlıktan yararlandı. Mahkeme sanık hakkındaki delillerin büyük ölçüde toplandığına itiraz yolu açık olmak üzere yurt dışı çıkış yasağı ve ayda bir kez imza vermek suretiyle tahliyesine karar verdi.

İŞTE TAHLİYE EDİLENLER
Etkin pişmanlıktan faydalanan Halil Sümen dışında, Bylock kayıtlarına rastlanmadığı için tahliye edilen diğer sanıkların isimleri ise şöyle: Nazih Agan, Faruk Pekdemir, Mustafa Dal, Necdet Öztaş, Turgut Öztürk, Mehmet Gülpınar, Ramazan Kamber, Ruhi Kesgin, Uğur Kabarç, Necdet Karaimer, Ali Erkuş, Çağlar, Mehmet Tulunay, Erdem Küçükçancı, Mustafa Karakaşlı, Ahmet Erdem, İzzet Orhanoğlu, Hidayet Çıldır, İsmail Tuğan, Ahmet Erdem, Tolga Oruç, ve Kadir Kurun

PEKDEMİR DE TAHLİYE EDİLDİ
Dünkü duruşmada tahliye edilenler arasında kentin tanınmış ailelerinden, market sektöründeki yatırımları ile bilinen Pekdemir ailesinin de bir ferdi yer aldı. İşadamı Cemal Pekdemir’in oğlu olan Faruk Pekdemir’in iki kardeşi daha soruşturmanın başlarında gözaltına alınmıştı. Cemal Pekdemir’in büyük oğlu Adnan Pekdemir yaklaşık bir yıl önce tahliye edilmişti. Henüz duruşması başlamayan Hasan Hüseyin Pekdemir’in tutukluluk hali sürüyor. Aynes davasında yargılanan Hasan Hüseyin Pekdemir’in ilk duruşmasının şubat ayında görülmesi bekleniyor.

Pekdemir ailesinden yine süpermarketler zinciri sahibi olan Halil Pekdemir’in oğlu Can Pekdemir de geçen yıl şartlı tahliye edilmişti. Dünkü tahliye ile birlikte Pekdemir ailesinden sadece Hasan Hüseyin Pekdemir özgürlüğüne kavuşamamış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı