REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nden bir garip açıklama

Merkezefendi Belediyesi’nden bir garip açıklama

FETÖ/PDY’nin işadamları davasının iddianamesinde yer alan ifadeler ışığında yapılan habere Merkezefendi Belediyesi’nden yalanlama geldi. Belediyeden yapılan açıklamada, gündeme getirilen konuların iddianame yer alıyor olmasına rağmen denizlihaber.com algı operasyonu yapmakla suçlanıyor. Merkezefendi Belediyesi’nin ilişkimiz olmadığı dediği Kartlısan’ın FETÖ’den tutuklu Genel Müdürü Volkan Kartlı ile birlikte yaptıkları protokol ve tören, 30 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş, bu etkinlik de belediyenin basın bürosu tarafından da servis edilmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2017 Pazartesi, 19:36

FETÖ/PDY’nin işadamları ayağına yönelik hazırlanan iddianamede yer alan Merkezefendi Belediyesi’nin Kartlısan’a geri dönüşüm işini vermesiyle ilgili gizli tanık ifadelerine haberleştiren Denizlihaber.com’a Merkezefendi Belediyesi’nden yanıt geldi.

Ağır ithamların yer aldığı açıklama özetle, Merkezefendi Belediyesi’nin Kartlısan adlı firma ile ihale ilişkisi olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, “27 Şubat 2017 tarihinde Denizlihaber.com internet sitesinde ‘Yardımcıları Bastırdı Subaşıoğlu Göz Yumdu’ başlıklı haberde yer alan FETÖ’cü bir şirkete ihale verildiğine dair haber kesinlikle yalan ve iftiradır. Merkezefendi Belediyesi’nce ilgili konuda söz konusu dönemde yapılan bir ihale yoktur. Ayrıca bahse konu firmaya Merkezefendi Belediyesi’nce ödenen hiçbir bedel de yoktur. Yapılan haber kesinlikle Belediyemizi ve yetkililerini karalama amacı taşımaktadır. İlgili internet sitesi Belediyemiz ve Belediye Başkanımıza yönelik algı oluşturmak amacındadır. Bahse konu haberin kamuoyunu yanlış yönlendirme amacını taşıdığı çok açıktır. Bu hususta Merkezefendi Belediyesi olarak haklarımızın Hukuk Devleti çerçevesinde takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Diğer yandan algı operasyonu yapmakla suçlanan denizlihaber.com sadece 67 sanıklı FETÖ/PDY davasının iddianamesini gündeme taşımıştı.

İddianamede birkaç bölümde adı geçen Merkezefendi Belediyesi’yle ilgili iki tanığın ifadelerine dayanılmış ve bu ifadeler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

“KARLISAN İLE İLİŞKİMİZ OLMADI” DENİYOR AMA…
Kartlısan ile aralarında bir ilişki olmadığını öne süren Merkezefendi Belediyesi yetkililerinin bu açıklamalarına rağmen 31 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen protokol ve ardından yapılan tören akıllara geldi.

Gazi İlkokulu bahçesinde düzenlenen cam atıkların toplanmasıyla ilgili protokol törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun yanı sıra FETÖ/PDY davasının tutuklu sanıklarından Kartlısan Genel Müdürü Volkan Kartlı ve Anadolu Cam Firması Geri Dönüşüm Uzmanı Emrah Mataracı da katılmış, birlikte poz vermişlerdi. Bu etkinlik hem basın mensupları tarafından takip edilmiş, hem de belediyenin basın bürosu tarafından da “Can atıklar ekonomiye kazandırılacak” servis edilmişti.

ALGI OPERASYONU YAPILMADI, İDDİANEME GÜNDEME GETİRİLDİ
Denizlihaber.com’un Merkezefendi Belediyesi ile ilgili yaptığı haber bir algı operasyonu yapma çabası değil, FETÖ/PDY’nin işadamları davasının iddianamesindeki detayların kamuoyunun bilgisine sunulmasıdır. Belediye yetkililerinin iddianamede yer alan gizli tanık ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürmek yerine doğrudan denizlihaber.com’u hedef alan bir açıklama yapmasını, iftira atmak ve algı operasyonu yapmakla suçlamasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı