REKLAMI GEÇ

PAÜ FETÖ/PDY’den ihraçta 2. Sırada

PAÜ FETÖ/PDY’den ihraçta 2. Sırada

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler ile gerçekleşen akademisyen ihraçlarında 2’nci sırada yer aldı. İhraç edilenlerin üniversitelerdeki akademisyen sayıları baz alındığında ise, oran olarak PAÜ’nün ilk sırada olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2016 Pazartesi, 09:20

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlandı. İlk yayımlanan 672 sayılı kararnameyle örgütün üniversite yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 56 akademisyen ihraç edilmişti.

İkinci ihraç dalgası 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile geldi. Bu kararnameyle PAÜ’den 85 profesör, doçent, yardımcı doçent, okutman ve öğretim görevlisi ihraç edildi. Böylece ihraç edilenlerin listesi 141’e yükseldi.

Kanun Hükmünde Kararnameler ile 141 akademisyenin ihraç edildiği PAÜ, bu rakam ile ihraçların gerçekleştiği 112 üniversite arasında 2’nci sırada yer aldı. İlk sırada 186 akademisyen ile İstanbul Üniversitesi bulunuyor. PAÜ, üniversitede görevli akademisyen sayıları baz alındığında ise ihraç oranlarında ilk sırada bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı