REKLAMI GEÇ

PAÜ’de yönetmelik Fenkçi için mi değişti?

PAÜ’de yönetmelik Fenkçi için mi değişti?

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davada tanık olarak ifadesini tamamlayan Rektör Hüseyin Bağ, duruşmanın öğleden sonra ki oturumunda avukat ve sanıkların sorularını yanıtladı. Rektör Bağ’a en can alıcı soru, PAÜ yönetmeliği ile ilgili oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2017 Perşembe, 18:27

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 4. duruşmasında üniversitenin şimdiki Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ tanık olarak ifadesini tamamladı.

Duruşmada 6 saate yakın ifade veren ve PAÜ’deki FETÖ/PDY örgütlenmesi ile ilgili bilgilerini Mahkeme Heyeti ile paylaşan Bağ, öğleden sonra avukat ve sanıkların sorularını yanıtladı.

Günün en önemli sorusunu davanın tutuklu sanığı Ali Keskin’in Avukatı Hamdi Işıklı sordu. Hüseyin Bağ rektörlük görevine başladıktan sonra üniversitenin yönetmeliğinde bir madde değişmiş, doçentlerin profesör olabilmesi için 5 yıl PAÜ’de görev yapma zorunluluğu kaldırılmış, ‘dalında görev yapması yeterli’ olarak değiştirilmişti. Avukat Işıklı’nın, “Siz bu yönetmeliği değiştirdikten sonra rektör yardımcısı Semin Fenkçi’den başka profesör olan oldu mu?” sorusuna Bağ, “Hatırladığım kadarıyla olmadı” yanıtı verdi. Yönetmelik değiştikten sonra profesör olan tek doçent olduğu anlaşılan Semin Fenkçi şu an Pamukkale Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini yürütüyor.

Rektör Bağ avukatların bazı sorularını yanıtsız bıraktı. Bir avukatın, “Rektör olarak FETÖ’nün üzerine gittiğinizi söylüyorsunuz. Bu yapı aracılığı ile Denizli’ye geldiğini söyleyen İ.Hakkı Akbudak’a neden rektör danışmanlığı ve başhekim yardımcılığı verdiniz?” sorusunu Rektör Bağ yanıtsız bıraktı, “Hangi sebeple kimlere görev verildiği konusunda açıklama yapmak istemiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı