REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Bülent Topuz, “Bağcı önce açığa alınan idari kadrosunun izahını yapsın”?

Prof. Dr. Bülent Topuz, “Bağcı önce açığa alınan idari kadrosunun izahını yapsın”?

FETÖ/PDY üniversite yapılanması davasındaki ifadesiyle birçok isme suçlamalarda bulunan Hüseyin Bağcı’ye ilk tepki PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan rakibi Prof. Dr. Topuz’dan geldi. Topuz, “Kendini aklayabilmek için iftira atarak haysiyet cellatlığı yapıyor” diye seslendiği Bağcı’dan gizli oyların detaylarını bile bildiği halde göreve getirdiklerinin FETÖCÜ olmadığını bilmemesinin izahını yapmasını istedi. Prof. Dr. Topuz, Bağcı’nın paralel yapılanmasına karşı verdikleri 6 ayrı hukuk mücadelesine ait dosyaların tarih ve sayı numaralarını da kamuoyuyla paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2017 Perşembe, 14:11

Denizli’de tüm gözler, FETÖ’nün Pamukkale Üniversitesi’ndeki paralel yapılanmasına yönelik Pazartesi günü başlayan davanın ilk duruşmasında. İlk günü kimlik tespitleriyle geçen duruşmanın ikinci gününde sanık kürsüsüne çıkan ilk isim eski rektör Bağcı, 6 saat süren ifadesinde enteresan suçlamalarda bulunmuştu.

BELGELERLE YANIT VERDİ
FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen idari soruşturmada bağı bulununca Kanun Hükmünde Kararname ile memuriyetten atılan ve akademik unvanları elinden alınan Hüseyin Bağcı’nın savunmasında FETÖ’nün oylarını aldığını öne sürdüğü Prof. Dr. Bülent Topuz, bugün o suçlamalara belgelerle yanıt verdi.

Bağcı’nın kendini aklamak için başkalarına iftira atmaya çalıştığına vurgu yapan Prof. Dr. Topuz, Bağcı’nın üniversitedeki paralel yapılanmasına karşı KBB ana Bilim Dalı olarak verdikleri hukuk mücadelelerini başvuru dosyalarının tarih ve dosya numaralarını paylaştı ve Bağcı’nın intikam duygusuyla hareket ettiğini söyledi.

HANGİ GRUPLARDAN NE KADAR OY ALDIĞINI AÇIKLADI
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Topuz, yaptığı yazılı açıklamada ilk olarak yapılan rektörlük seçimleri, adaylık süreci, alınan oylar ve Bağcı’nın bu konuda üzerine atmaya çalıştığı suçlamaları hesaplarla yalanladı. 2015 rektörlük seçimlerinde aldığı 210 oyun hesabını soran Bağcı’ya oyların hangi gruplardan geldiğini ayrıntılı bir şekilde açıklayan Prof. Dr. Topuz; “Bağcı, benden 2015 rektörlük seçimlerinde aldığım 210 oyun hesabını sormaktadır. 2015 rektörlük seçimine, kendilerine ‘Çağrı Grubu’ adını veren ve 2011 seçimlerinde Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Necdet Ardıç ve Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a oy veren, her fakülteyi temsilen birkaç kişiden oluşan, ağırlığını milliyetçilerin oluşturduğu kırk kişilik bir grup tarafından aday gösterildim. Daha önceki seçimlere tek başıma girmişken, bu defa bir grup ile girmenin avantajını yaşadım. 2015 seçimine katılmayan ve 2011 seçiminde 191 oy alan Prof. Dr. Necdet Ardıç ve 85 oy alan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın oylarına talip oldum. Prof. Ardıç’ın oylarının 70 kadarını Prof. Dr. Fahir Demirkan, 120 kadarını ben aldım. Prof. Ahmet Kutluhan’ın 85 oyları, yarı yarıya şimdiki rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile bana geldi. Bu hesap önceki seçimlerde aldığım 41 oy ile birlikte toplam 200’ü aşan bir oya tekabül eder” diye konuştu.

BAĞCI ÜNİVERSİTEYİ FETÖ’YE TESLİM ETTİĞİ İÇİN…
Prof. Dr. Topuz, aslında 2015 seçimlerinde aldığı 200’den fazla oyun içinde Bağcı’ya daha önce oy vermelerine karşın üniversiteyi FETÖ’ye teslim etmesine kızan akademisyenlerin oylarının bulunduğunu da belirtti. “Bu hesaba 2011’de rektör atanmasından sonra üniversiteyi FETÖ’ye teslim ettiği için Bağcı’dan kopan milliyetçi ve sosyal demokrat oylar dahil değildir” diyen Prof. Dr. Topuz, Bağcı’nın FETÖ iltimaslarının bir küskün cepheyi oluşturduğunu da öne sürdü.

2015’TEKİ NEDEN TOPLANTILAR YAPMADI?
Kendisinin rektörlük seçimlerine 3 gün kala Çamlık’daki bir pastanede 100’e yakın akademisyenle bir toplantı gerçekleştirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Topuz, benzer toplantıları 2011 seçimlerinde yaparken “Gizlim saklım yok diyen” Bağcı’nın neden 2015 seçimlerinde bu tür toplantılar yapmadığını, hatta yapamadığını açıklamasını istedi!

BAĞCI 283 OYU KİMDEN ALDI?
“Mademki oy hesabı yapılıyor, o halde ben de soruyorum” diyen Prof. Dr. Topuz, “FETÖ’cüler kendini terk ettiğine göre, Bağcı önceki seçimlerde aldığı 195 oyu korumak bir tarafa, üstüne 88 oyu, yani toplam 283 oyu nerden ve kimden almıştır?” diye sordu.

HERŞEYDEN HABERİ VAR GÖREV VERDİKLERİNDEN Mİ HABERSİZ!
Bağcı’nın kendi ifadesi ile gizli olduğunu söylediği toplantılardan, gizli yapılan oylamada, kimin kime oy verdiğinden haberdar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Topuz, “Ama görev verdiği kişilerin kim olduklarından haberdar değildir. Kendisi ile birlikte hemen hemen tamamı açığa alınan idari kadrosunun izahını nasıl yapmaktadır” diye konuştu.

O KADROLAŞMAYI KİM NE ARA YAPTI?
4 yıllık Prof. Dr. Ardıç dönemi hariç, 1997’den beri dekan, rektör yardımcısı ve rektör olarak görev yapan Bağcı’nın dünkü savunmasında, kadrolaşmanın kendisinden önce yapıldığını iddia ettiğini de hatırlatan Prof. Dr. Topuz, “Ardıç’ın rektörlüğünün son iki yılında tek bir kadro dahi açılamadığına göre, kadrolaşmayı hangi ara ve kim yapmıştır?” sorusunu da açıklamasına ekledi.

FETÖYE KARŞI MÜCADELEYİ BELGELERİYE ORTAYA KOYTU
“İddia, isnat ve iftiraları bir kenara bırakalım da somut olanı konuşalım” diyerek açıklamasına devam eden Prof. Dr. Topuz, “Mensubu olduğum KBB kliniği FÖTÖ’cü kadrolaşmaya karşı alenen ve hukuken karşı çıkan bir Anabilim dalıdır. Kliniğimize kişi tarifi yapılarak yapılan yardımcı doçent ataması nedeniyle rektörlüğe karşı dava açtık. Yine kliniğimize yapılan doçent atamasını da idari mahkemeye taşıdık. Tüm itirazlarımıza rağmen, eski rektör Bağcı tarafından ataması yapılan bu kişilerin ikisi de 15 Temmuz sonrası açığa alınmıştır. Bu konuda yaptığımız hukuki mücadelenin mahkeme tarih ve numaraları ektedir. Bağcı’nın savunması, kadrolaşmayı deşifre eden bu çabalarımıza karşı intikam duyguları ile hareket ettiğini düşündürmektedir” dedi.

İşte Bülent Topuz’un yargı sürecine yönelik basın kamuoyuyla paylaştığı o detaylar:

Bütün davalar KBB Anabilim Dalı Kurulu’nun oybirliği ile aldığı kararlara dayanarak Rektörlüğe (Prof. Dr. Hüseyin Bağcı) karşı açılmıştır.

Esas No (2012/1056): KBB anabilim dalının isteği dışında ve görüşü alınmadan 27.07.2012 tarihinde Zaman gazetesinde yayınlanan ilanla Yardımcı doçent alınmasına karşı açılan dava. Kadro ilanında rakiplerini eleyebilmesi için ön şart belirtilmişti. Kadro ilanda ek şart kullanılması nedeniyle idare mahkemesi tarafından iptal edildi(02.05.2013). Göreve başlayan kişinin ilişiği kesildi.

Esas No (2013/593): Bir önceki mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla 09.06.2013 tarihli Sabah gazetesinde ilan edilen Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na Yardımcı Doçent kadrosunun iptali için açılan dava. Yetkisizlik nedeniyle reddedildi.

Esas No (2013/662): Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na alınan Yardımcı doçentin KBB anabilim dalına rektör tarafından görevlendirilmesinin iptali için açılan dava. Dava reddedildi.

Esas No (2013/719): KBB anabilim dalının isteği dışında ve görüşü alınmadan 08.07.2013 tarihinde Sabah gazetesinde yayınlanan ilanla Doçent alınmasına karşı açılan dava. Dava reddedildi. İstenen kişi atandı, fakat göreve başlamadı.

Esas No (2013/956): 15.08.2013 tarihinde YÖK tarafından onaylanan Pamukkale Üniversitesi Akademik Değerlendirme Yönergesinde yapılan değişikliklerin iptali için açılan dava. İki konu nedeniyle açıldı; Üniversitede verilen derslerin puanlarının düşürülmesi ve yeni kurulan bölümlerde şart aranmadan atama yapılması. Dava açmamızın nedeni ilk mahkemede kadrosu iptal edilen kişi için tekrar anabilim dalımızda kadro açılırsa halen anabilim dalımızda çalışan rakibinin puanının düşürülmesinin amaçlandığını fark etmemizdi. Birinci madde için dava reddedildi, ikinci madde iptal edildi. (Rektörlüğün yaptığı bu değişiklik kadrolaşmayı kolaylaştırma amaçlıdır)

Esas No (2013/1077): KBB anabilim dalının isteği dışında ve görüşü alınmadan 28.09.2013 tarihinde Sabah Gazetesi’nde yayınlanan ilanla yardımcı doçent alınmasına karşı açılan dava. Dava reddedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı