REKLAMI GEÇ

Savcı Mehmet B. için 45 yıla kadar hapis istedi

Savcı Mehmet B. için 45 yıla kadar hapis istedi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen ve 2017 Ağustos’unda yurt dışına kaçma şüphesiyle gözaltına alınarak tutuklanan Denizlili eski MİT’çi Mehmet B’nin 2 numaralı şüpheli olduğu Enver Altaylı iddianamesi tamamlandı. Savcının mahkemeye sunduğu iddianame, ulusal medyanın da bir numaralı gündem maddesi. İddianamede Mehmet B. için FETÖ üyesi olmak ve casusluk suçlamalarından 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2020 Perşembe, 17:22

FETÖ/PDY Örgütü üyesi olmak ve siyasi/askeri casusluk suçlamalarıyla MİT’in suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savcılık 85 sayfalık iddianame hazırladı.

4 sanıklı soruşturmanın 2 numaralı şüphelisi Denizlili genç MİT’çi Mehmet B. iddianamenin basına sızmasıyla birlikte yeniden ulusal medyanın gündemine oturdu.

Hakkında, Türkiye’nin bir dönem MİT’te çalışmış derin isimlerinden Enver Altaylı’nın damadı aracılığı ile yurt dışına kaçırılarak Zarrap davasında tanık olmaya hazırlandığı iddia edilen Mehmet B., dosyada kilit isim olması nedeniyle ulusal medyanın iddianame haberlerinde Enver Altaylı’dan sonra en çok yer verdiği isim oldu.

Mehmet B’nin gerek gözaltı sırasında gerekse tutuklu bulunduğu zamanlarda verdiği ifadelerin tümüne yer verilen iddianamede, alınan ifadelerden FETÖ’nün MİT içinden bilgi edinmeye yönelik çalışmalarından, şüphelilerin diğer örgüt üyeleriyle sürekli olarak iletişim halinde olduğu telefon görüşmesi ve mesaj kayıtlarına kadar birçok kanıta ulaşıldığı vurgusu yapılıyor.

Mehmet B’nin, Enver Altaylı’nın başında bulunduğu bir oluşum tarafından yine FETÖ ile bağlantılı olduğu öne sürülen damadı aracılığı ile yurt dışına kaçırılmak istenirken yapılan teknik takip sonrası ikinci kez gözaltına alındığı, verdiği ifadeler ve dinlenilen tanıkların ifadelerinin yanı sıra şüpheli ifadeleri karşılaştırıldığında hem örgüt üyeliği hem de siyasi ve askeri casusluk suçu işlediği kanaatinin oluştuğu belirtiliyor.

Dosyayı yürüten savcı, sanıkların bu nedenle FETÖ örgüt üyeliği ile siyasi ve askeri casusluk suçundan yargılanması isteğinde bulundu. Ayrıca sanıkların cezalarında yüzde 50 oranında artış talebinde de bulundu. Buna göre Mehmet B’nin 45 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ulusal medya organları iddianameye yönelik haberleri günlerdir manşetlerinden düşürmedi. Örgütün iddianamedeki ifadeler ve tutanaklara bakıldığında Almanya’yı üst edindiği, buradan farklı ülkelere geçiş yaptığı da manşetlere taşınan detaylar arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı