REKLAMI GEÇ

Tavas Çatı Davası’nda tanıklar dinlendi

Tavas Çatı Davası’nda tanıklar dinlendi

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda tanık olarak dinlenen Ramazan Ecevit İçel, örgütün ilçedeki yöneticileri olarak gösterilen isimlerle ilgili soruları yanıtladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2016 Salı, 17:42

FETÖ/ PDY’nin Tavas Çatı Davası’nda bugün tanıklar dinlendi. Tanıklardan birisi de Fetullah Gülen Cemaati kuruluşlarından Körfez Dershanesi’nde kayıt görevlisi olarak çalışan Ramazan Ecevit İçel oldu.

Acıpayam’da internet kafe işlettiğini, ancak işleri kötü gittiği için kapatmak zorunda kaldığını anlatan İçel, bu dershanenin Fetullah Gülen ile bağlantısını bildiğini, ancak iş bulmamanın zor olduğunu, bu nedenle burada 5-6 yıl çalıştığını, kendilerine ne söylendiyse onu yaptıklarını ifade etti.

Para toplanmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan İçel, toplantı yapıldığını bildiğini, ancak himmet parası toplandığı konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Kurban parası verip veremediği sorusunu İçel, “Kendiliğimden verdim. Ancak kime verdiğimi hatırlamıyorum” diye yanıtladı.

Gazete ve dergi aboneliği konusundaki soruya da “Kendiliğimden Sızıntı Dergisi’ne abone oldum” yanıtını verdi.

AK Parti’ye oy verip vermemesi konusunda bir talep olup olmadığı sorusu üzerine “Yurt içindeki havadan AK Parti’ye oy verilmesinin istenmediğini anladım. Kimse bana doğrudan bir şey söylemedi” diye konuştu.

Örgütün Tavas Mütevellisi ile ilgili bir soru üzerine de İçel, “Mütevelli heyeti kimlerden oluşur bilmem. Ben mütevelli nedir bilmem. Mütevelliyi şirket yönetimi olarak biliyorum” ifadelerini kullandı.

Gün boyu devam eden duruşmada 20 tanık dinlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı