REKLAMI GEÇ

Terör listesinde 4 Denizlili

Terör listesinde 4 Denizlili

İçişleri Bakanlığı, aranan suçluların yer aldığı ve 5 renkte kategorize edilen terör listesini güncelledi. Daha önce 3 olan aranan Denizlili sayısı 4’e yükseldi. Kamuoyunun yakından tanıdığı Adil Öksüz’ü bile geride bırakan FETÖ/PDY zanlısı Denizlililer arasında örgütün Gülen’den sonra gelen ismi İsmail Büyükçelebi yine ilk sırada. Büyükçelebi ve Ahmet Kara için 4’er milyon, Mustafa Muhammet Günay için 600 bin, Mehmet Ali Büyükçelebi için de 300 bin liralık ödül var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2018 Salı, 14:22

İçişleri Bakanlığı, “kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri” olarak kategorilere ayırdığı terör listesini güncelledi. Güncellenen yeni listede daha önce 3 olan Denizlili aranan sayısı 4’e yükseldi.

EN ÜNLÜSÜ İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ
Terör listesindeki Denizlililerin tamamı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor.

Bunların en ünlüsü FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’den sonra örgütün 2 numaralı ismi olarak lanse edilen ve ABD imamı olan İsmail Büyükçelebi. Kırmızı listede yer alan İsmail Büyükçelebi’nin yakalanmasına yardım edenlere verilecek ödül miktarı ise 4 milyon lira.

MALİ İŞLERDEN SORUMLU
Kırmızı listede yer alan ve 4 milyonluk ödülle aranan ikinci isim ise örgütün mali işlerinden sorumlu, İstanbul İmamı Ahmet Kara. Ahmet Kara, örgütün Denizli’deki ilk isimlerinden biri olarak kabul edilen din hocası Mehmet Kara’nın oğlu.

3. İSİM MUSTAFA MUHAMMET GÜNAY
TUSKON eski Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay, turuncu bültenle arananların arasında yer alıyor. Mahkeme kayıtlarına geçen bilgilere göre Günay, 17-25 Aralık operasyonlarının sonuç vermesi ve örgütün başarılı olması durumunda Ekonomi Bakanı olacak isim. Günay, 600 bin lira ödülle aranıyor.

BÜYÜKÇELEBİ’NİN KARDEŞİ DE LİSTEDE
Örgütün 2 numaralı ismi İsmail Büyükçelebi’nin kardeşi Mehmet Ali Büyükçelebi de gri bültenle aranan teröristler arasında. 300 bin lira ödül konun Büyükçelebi, sürücü kursu ve dershane işletmeciliği yapıyordu, örgütün üst kurulunda görevliydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı