REKLAMI GEÇ

”SİLAHIMI YARBAYA DOĞRULTMASAM, POLİSLER ÖLECEKTİ”

”SİLAHIMI YARBAYA DOĞRULTMASAM, POLİSLER ÖLECEKTİ”

FETÖ/PYD örgütünün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişimiyle ilgili Denizli’deki askerlere yönelik açılan dava EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. 41’i tutuklu, 60 sanıklı davanın ikinci duruşmasında konuşan Uzman Onbaşı Uğur Kıvrak, “Yarbay Fahrettin Demir, nizamiyeye yaklaştığımızda bize, ‘Polislere ateş açın’ talimatı verdi. Emre itaat etseydim, polisler ölecekti. Ben silahımı yarbay Fahrettin Demir’e çevirdim” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 11:52

15 Temmuz kalkışmasının Denizli’deki isimsiz kahramanı askerlere yönelik açılan davada konuştu. 41’i tutuklu 60 sanıklı davanın 2. Duruşmasında tanıkların dinlenmesine devam ediliyor. Çardak Hava Meydan Komutanlığı’nda darbe girişimine karşı isyan eden ve ölümü göze alarak polislere ateş açılmasının önüne geçen isimler arasındaki Uzman Onbaşı Uğur Kıvrak, askerlere yönelik açılan davada tanık olarak duruşmaya çağırıldı. Kıvrak, mahkemede verdiği ifadede, davanın tek firari sanığı 11. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir’in Çardak Hava Meydan Komutanlığı’nda tel örgülerden nasıl firar ettiğini anlattı. Onbaşı Kıvrak, konuşurken salondakilerin duygulandığı görüldü.

KARANLIK GECEYİ ANLATTI
Uzman Onbaşı Uğur Kıvrak, 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatırken, duruşmaya yaptığı kahramanlık damga vurdu. “Eğer emre itaa etseydim çok sayıda polis ölecekti” diyen Kıvrak, ifadesinde, “15 Temmuz günü 02.30’da Çardak’a intikal etmek üzere toplanmamız emredildi. 23.00’te aradılar, intikalin erkene alındığını söylediler. Faaliyet planında Çardak bölgesi yazıyordu. Havaalanı olduğunu bilmiyorduk. Uçak geleceğini, Ankara ya da İstanbul’a gideceğimizi söylediler. Celil Yüzbaşı, Ali ve Hüseyin Öğüt komutanlarım bunu kabul etmediler. ‘Olumsuz bir durum var. Biz bu faaliyete girmeyeceğiz’ dediler. Havaalanında ışıklar sönmüştü. Havaalanı araçların ışıklarıyla aydınlatılmaya çalışıldı. Ancak Celil, Ali ve Hüseyin Öğüt komutanlar buna da karşı çıktı. Havada iki uçak uçuyordu. Bir ara oradan çekilmeye karar verdik. Celil Komutan bizi nizamiyeye götürmeye çalıştı. Oraya varmadan önce Hüseyin Öğüt komutan polislerle telefonla konuşuyordu. İşte ne olduysa o arada oldu” dedi.

“SİLAHIMI YARBAYA DOĞRULTTUM”
Uzman Onbaşı Uğur, Havaalanı dönüşünde nizamiyeye yaklaştıklarında Yarbay Fahrettin Demir ile arasında yaşananları söyle anlattı; “Fahrettin yarbay bize, polislere ateş açma emri verdi. Ben akrabalarımın polis olduğunu, böyle bir şey yapmayacağımı söyledim. Sonra küfür ettim. Tekrar ‘emrediyorum’ deyince silahımı ona doğrulttum. Kurma kolunu çektim. Üzerime 3-5 kişi geldi ve beni tuttu. O arada Fahrettin yarbay tel örgülerden kaçtı. Sonra biz teslim olduk. Eğer yarbay emir verdiğinde polislere ateş açsaydık, polisler ölecekti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı