REKLAMI GEÇ

18 yaş altına kısıtlama kalktı, 65 yaş üzeri her gün dışarı çıkabilecek

18 yaş altına kısıtlama kalktı, 65 yaş üzeri her gün dışarı çıkabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yeni alınan koronavirüs kararlarını açıkladı. 18 yaş altına kısıtlama kaldırıldı, 65 yaş üzeri ise her gün 10.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2020 Salı, 19:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında uzun bir aranın ardından ilk kez yüz yüze kabine toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi.

Toplantının ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, lokanta, kafe ve kıraathanelerin kapanış saatlerinin 24.00’de uzatıldığını açıkladı. Sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinin 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete geçebileceklerini belirten Erdoğan, kısıtlı kesime ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

18 YAŞ ALTINA KISITLAMA KALKTI
Pandeminin ilk günlerinden itibaren evlerine kapalı kalan, bir süre önce de haftanın belirli günlerinde dışarı çıkmalarına izin verilen 18 yaş ve altı kesime uygulanan kısıtlama kaldırıldı. Erdoğan, 18 yaş altının sokağa çıkabileceğini açıkladı.

65 YAŞ ÜSTÜ DE RAHATLADI
Pandemiden etkilenen en önemli kesim olan 65 yaş ve üzeri kesimin üzerindeki baskı da kaldırıldı. Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların her gün 10.00 ila 22.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini duyurdu.

Erdoğan ayrıca, “Milli parklar gibi parklar 18 yaş altı, 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır. Düğün salonları belirlenen kurallara uygun şekilde 1 Temmuz’dan itibaren hizmete başlayabilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı