REKLAMI GEÇ

25 yıllık kumaş devi iflas etti

25 yıllık kumaş devi iflas etti

Denizli’de kendi markasıyla gabardin kumaş üretimi konusunda söz sahibi olan firmalardan Üstündağ Tekstil, mahkeme kararıyla iflas etti. Firma, 2 yıllık konkordato süresini uzatmak için başvurmuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2020 Salı, 14:38

Denizli’de tekstilin zirve yaptığı yıllar olan 1995’te, havlu ve bornoz dokuması için kurulan Üstündağ Tekstil için iflas kararı çıktı. Yıllar içinde pamuklu ve polyester karışık üretim yapabilen teknolojik makinelere sahip olan Üstündağ Tekstil, kendi markası altında gabardin kumaş üretimi konusunda da söz sahibi oldu.

KONKORDATO TALEBİ REDDEDİLDİ
2018’de girdiği darboğazdan kurtulmak için konkordato başvurusu yapan şirket, geçen süre içerisinde istenen toparlanmayı gösteremedi. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato süresinin uzatılması için başvuran şirketin bu talebi kabul görmedi.

25 YILLIK FİRMAYA KİLİT
Mahkeme, kesin mühlet kararını kaldırdı, şirketin konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi. Üstündağ Tekstil 16 Aralık 2020 itibariyle müflis şirket ilan edilerek 25 yıllık üretim ve ticari serüveni son buldu.

1 MİLYON METRE KUMAŞ ÜRETİYORDU
1995’te dokuma temelli kurulan şirket, ham ipliği haşıl ve çözgü tesislerinde işleyerek kumaşa dönüştürüyordu. Üstündağ Tekstil, 8 bini kapalı 20 bin metrekare alanda yıllık 1 milyon metre gabardin kumaş üretimi ile ülkenin önemli üretim merkezlerinden biriydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı