REKLAMI GEÇ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasaklandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasaklandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde yurt genelinde yapılacak etkinlikler yasaklandı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gönderilen genelgeye göre yalnızca sınırlı katılımlı çelenk töreni düzenlenecek, bunun dışındaki tüm etkinlikler yasak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2020 Pazar, 11:35

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeyle yasaklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gönderilen genelgede, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümü münasebetiyle belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesi” ifadelerine yer verildi.
Genelgede pandemi süreci nedeniyle çelenk sunma programının, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske kullanımı ve mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilmesi istendi.

Valilik ve kaymakamlıklarda tebriklerin kabulü programı yapılmaması ve Valiliklerce resepsiyon düzenlenmemesinin de istendiği genelgede, şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla yapılacağı ifade edildi.
Genelgede, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98.yıl dönümü münasebetiyle belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesi, programın yapılacağı alanlarda Belediye Başkan Vekili görevlendirilmesi yapılan il ve ilçeler başta olmak üzere güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede alınması hususlarının başta Vali Kaymakamlar olmak üzere il/ilçedeki sıralı/sorumlu amirler tarafından bizzat takip edilmesini, ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonun sağlanmasını ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi” denildi.

Yorumlar

Anıl   -  Bağlantı 23 Ağustos 2020, 20:29

Yaşasın ATATÜRK ve silah arkadaşları, yaşasın CUMHURİYET.

soru yorum   -  Bağlantı 23 Ağustos 2020, 12:38

Eşsiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün dediği gibi ‘ Yüce Türk Milleti’ nin’ 9 Eylül’de düşmanların İzmir’den denize dökülmesiyle sonuçlanan Zafer bayramı kutlu olsun. Her yıl daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Türk evladıyız, gururluyuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı