REKLAMI GEÇ

65 yaş üstüne sokağa çıkma izni geliyor

65 yaş üstüne sokağa çıkma izni geliyor

Koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerden bazıları gözden geçiriliyor. Bunların en dikkat çekeni ise 65 yaş üstüne sokağa çıkma izni verilmesinin gündeme gelmesi oldu. Bu kesimin, sokağa çıkma yasağı uygulandığı hafta sonlarında dışarıda olmaları planlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2020 Cumartesi, 14:32

Koronavirüse karşı önlemlerini her geçen gün artıran hükümet, bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda mücadeleyi sürdürüyor.

Bu süreçte koronavirüs yayılımını önlemek amacıyla alınan bazı kararlar da gözden geçiriliyor.

Bunların başında da 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarını kısıtlayan karar geliyor. Hükümet, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor.

Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor.

Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı