REKLAMI GEÇ

Akyol’dan Turizm Haftası mesajı

Akyol’dan Turizm Haftası mesajı

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, mesaj yayınladı Turizm Haftası’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2021 Perşembe, 12:51

Turizmin Türkiye’nin en önemli ekonomik getiri kaynaklarından birisi olduğunu belirten Akyol, “Şehirlerimizin kalkınmasını sağlayan en önemli sektörlerden biri olmanın yanı sıra farklı coğrafya ve farklı kültürlerden gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin de birbiriyle kaynaşmasını ve birbirlerinden yeni şeyler öğrenmesini sağlayan son derece önemli bir araçtır” dedi.

2020 Mart ayından bu yana tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminin, tüm anlayışları, uygulamaları, ulusal ve uluslararası ilişki ve iletişim şekillerini değiştirdiğini anlatan Akyol, “Daha çok önemli hale gelen dijitalleşme eğilimi ise turizme yeni bir boyut kazandırmış bulunmaktadır. Biz de Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, geçtiğimiz sene tüm paydaşlarımızla düzenlediğimiz Denizli Turizm Çalıştayından çıkan sonuçlar doğrultusunda ‘Denizli’yi önce Denizlililere, sonra bölgemize, tüm ülkemize ve en sonunda tüm dünyaya tanıtma’ hedeflerimizi belirledik. ‘Denizli’nin dijital tanıtımına ağırlık verilmesi’ hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı başlattık.
İlerleyen zaman içinde yaptığımız bu çalışmaların da meyvelerini toplayarak özellikle de ‘ziyaretçi ekonomisi’ ve ‘dijital görünürlük’ kapsamında Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, özel ve yerel işletmelerimiz ve tüm vatandaşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Denizli’yi kültürüyle, doğasıyla, tarihiyle, yöresel yemekleriyle, gelenek ve görenekleriyle, arkeolojiye kazandırılacak alanları ve müzeleriyle ön plana çıkarmaya ve ‘Denizli’ ismini sadece travertenler veya antik kentlerle değil; aynı zamanda termal ve sağlık turizmi, eko turizm, inanç turizmi, yayla turizmi ve kayak turizmi gibi alternatif turizm çeşitleriyle de çok yönlü olarak hem ülke hem de dünya çapında herkese tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı