REKLAMI GEÇ

Alabalık yetiştiricilerine su kullanım dersi

Alabalık yetiştiricilerine su kullanım dersi

Çameli’de alabalık üreticileri ve çiftçilere yönelik kuraklığa karşı suyun verimli ve sürdürülebilir kullanılmasına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2021 Salı, 13:52

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi, Çameli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Teknik personelleri tarafından, Çameli’de alabalık üreticileri ve çiftçilere yönelik olarak, suyun tasarruflu, verimli ve sürdürülebilir kullanılması hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan teknik personel, Türkiye’nin küresel ısınmanın potansiyel etkileri açısından risk grubu ülkeleri arasında yer alacağı, daha sıcak ve kurak iklim kuşağı etkisinde kalacağının tahmin edildiğini ifade etti.

Uzmanlar, “Tarımsal kuraklık sonucu tarımsal üretimde azalma, ekolojik dengenin bozulması, sosyal yaşantının etkilenmesi kaçınılmazdır. Su kaynaklarımızın hem bireysel kullanımlarda hem tarımsal kullanımda mutlaka su tasarrufuna gitmemiz gerekmektedir. Gelecekte nüfus artışı baskısı altında artan gıda ihtiyacının karşılanması, tarımsal faaliyetlerin devamlılığı açısından su kaynaklarının verimli kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda iklim değişikliği ve kuraklık ile ilgili farkındalık oluşturmak gerekmekte ve kuraklıkla mücadelede tüm tarım paydaşlarının desteğine ve işbirliğine ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı