REKLAMI GEÇ

Avdan Platformu: İptal kararı sevindirici

Avdan Platformu: İptal kararı sevindirici

Avdan Platformu Sözcüsü Cüneyt Zeytinci, Avdan Termik Santrali ile ilgili olarak devam eden ÇED sürecinin sonlandırılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2020 Çarşamba, 19:12

Avdan Termik Santrali’nin iptal edilmesi, süreci yakından takip eden Avdan Platformu üyeleri tarafından da olumlu karşılandı.

Kararın ardından platform adına açıklama yapan Cüneyt Zeytinci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ilgili mercilere duyurulmak üzere gönderilen “ÇED OLUMSUZ” resmi yazısının karar tarihi 02 Haziran 2020 olduğunu belirtti.

Bakanlık kararının, Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliğinin 6. Maddesinin 4. Fıkrasında belirtilen, “Bu Yönetmelik hükümlerine göre karar tesis edilmeden önce, projenin gerçekleştirilmesinin mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, aşamasına bakılmaksızın süreç sonlandırılır.” hükmüne uygun olarak bakan adına Ercan Günay tarafından imzalanarak dağıtımının yapıldığını belirten Zeytinci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu karar Avdan, Tavas ve Denizli kamuoyu için sevindiricidir. Yapılması planlanan termik santralin ortaya çıkarabileceği ekolojik sonuçlar başta olmak üzere yol açabileceği tüm çevre, sağlık ve sosyal etkiler böylelikle başlamadan sona erdirilmiştir. Denizli kamuoyu ve konuya duyarlı çevreler, Avdan Platformu içinde yer alan tüm sivil kesimlerle birlikte güçlü bir çevre mücadelesinin bu aşamasını başarıyla sonlandırmıştır. Bundan sonra Avdan Platformu çevre ile ilgili sorunlara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve bölgede ortaya çıkabilecek başka ekoloji ve çevre sorunları için ‘Avdan’ ismiyle sembol haline gelen platform bileşenleriyle birlikte çevre nöbeti tutmaya devam edecektir. Ortaya çıkması ve gelişmesi muhtemel başka çevre sorunlarına karşı duyarlılığın devam etmesi ve mücadele azminin sürmesi dileğimizdir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı