REKLAMI GEÇ

Avdan Platformu: Santralin durdurulması yetmez, iptal edilmeli

Avdan Platformu: Santralin durdurulması yetmez, iptal edilmeli

Avdan Platformu Sözcüsü Cüneyt Zeytinci, AK Parti’den gelen “Termik santral projesinin durdurulduğu” yönünde açıklamaların resmi, yeterli ve tatminkar olmadığını belirterek, “Durdurulması yetmez, iptal edilmeli. Bu da resmi makamlar tarafından bağlayıcı bir şekilde açıklanmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2020 Pazartesi, 15:20

Denizli’nin uzun süredir en çok tartıştığı konu Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde yapılması planlanan termik santral oldu. Geçtiğimiz cumartesi günü AK Parti’de düzenlenen geniş katılımlı toplantıda projenin durdurulduğunun açıklanması, tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Avdan Platformu adına açıklama yapan Cüneyt Zeytinci, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli il binasında Parti Grup Başkanvekili, partili milletvekilleri ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yaptıkları basın toplantısında “Termik santral projesinin durdurulduğu” yönünde açıklamalarını takip ettiklerini belirtti.
Bu açıklamanın, platform ile birlikte santral projesine karşı duruş sergileyen kent kamuoyu için yeterli, resmi ve tatminkar bir açıklama olmadığını belirten Zeytinci. “Nitekim çeşitli kesimlerce muhtelif sosyal medya platformlarında açıklanan ve basına yansıyan görüşler bu yöndedir. Her ne kadar iktidar partisinin grup başkan vekili yaptığı açıklamada ‘Avdan Termik Santrali’nin yapılması mümkün değildir’ beyanında bulunsa da, olayın resmi ve hukuki muhatabı ne Adalet ve Kalkınma Partisi, ne Denizli Milletvekilleri, ne de Büyükşehir Belediyesi’dir. Resmi muhatap ve nihai karar verici mercii T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Termik santral yapımına ilişkin projenin iptal edildiği ve bir daha gündeme gelmemek üzere durdurulduğuna ilişkin yazılı açıklama yapmaya yetkili kurumlar da bunlardır. Avdan Platformu bileşenleri olarak T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bölgeyi yok edecek maden işletme ruhsatlarını iptal ettiği; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından termik santral projesi “kesin olarak proje iptal edilmiştir” anlamını içeren resmi açıklamalar yapılmadığı sürece, yerel olarak yapılan açıklamaların hukuki kıymeti ve bağlayıcılığının bulunmadı bilincinde olduğumuzu bildiririz” dedi.

Açıklamada yer verilen “durduruldu”, “mümkün değildir” türü ifadelerin, yetkili makamlarca “iptal edilmiştir” veya “ortadan kaldırılmıştır” gibi kesinlik içeren ifadeler ile aynı şey olmadığını anlatan Zeytinci, “Durdurulma geçici bir tedbir olup, koşulları oluştuğunda yeniden devam edileceği anlamına gelir. Kaldı ki, burada durdurulmaya ilişkin resmi bir bakanlık açıklaması yoktur. Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıkların en kısa sürede yapacağı açıklamayla santral projesinin ve maden ruhsatlarının iptal olduğunu teyit etmesini bekliyoruz. Eğer kent adına bir açıklama yapılacak ise de, bunun muhatabı il mülki amiri olarak Denizli Valisi olduğundan, kendilerinden resmi bir açıklama beklemekteyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı