REKLAMI GEÇ

Avdan Projesi’nin helvasını yediler

Avdan Projesi’nin helvasını yediler

Avdan Termik Santral Projesi’nin ÇED sürecinin hızlanmasıyla kurulan Avdan Platformu, Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde gerçekleştirdiği etkinlik farklı bir yönüyle de dikkat çekti. Mücadeleye devam kararı veren Avdan Platformu, termik santral projesinin ardından yöre halkına helva dağıttı. Platform Sözcüsü Cüneyt Zeytinci, “Bizim kültürümüzde helva ölünün arkasından dağıtılır. Biz de termik santrali gömdük, bunun için helva dağıttık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2020 Cuma, 19:12

Avdan Platformu’nun 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde termik santral nedeniyle bir süredir ülke gündemini meşgul eden Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde gerçekleştirdiği basın açıklaması dikkat çeken anlara sahne oldu.

Avdan özelinde kurulmasına rağmen, bundan sonra da kentin çevresel sorunlarına müdahil olmak adına faaliyetlerine aynı isimle devam kararı veren Avdan Platformu, gerçekleştirdiği etkinlikte dikkat çeken bir eyleme imza attı.

TERMİK SANTRALİN HELVASINI DAĞITTILAR
Organizasyonun planlaması aşamasında lokma döktürmek istediklerini belirten Platform Sözcüsü Cüneyt Zeytinci, “Avdan muhtarımız ile yaptığımız görüşmede, lokma dökülmesi halinde 65 yaş üzeri vatandaşların da gelebileceği, koronavirüs önlemleri nedeniyle bunun uygun olmayacağını iletti. Biz de farklı bir etkinlik planladık” dedi.

TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖLÜNÜN ARDINDAN HELVA DAĞITILIR
Türk kültüründe ölünün ardından helva dağıtmanın gelenek olduğunu belirten Zeytinci, “Bizim için Avdan Termik Santral Projesi öldü, toprağa gömdük. Bu nedenle de öldü kabul ettiğimiz termik santral projesinin arkasından helva dağıttık. İnşallah bir daha canlanmaz. Ayrıca, günün anısına bir de zeytin fidanı diktik, köylülere hediye ettik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı