REKLAMI GEÇ

Avdan Termik Santrali’nin durdurulması yetersiz, iptal edilmeli

Avdan Termik Santrali’nin durdurulması yetersiz, iptal edilmeli

Büyük Menderes İnisiyatifi Avdan Termik Santrali projesinin durdurulmasını iyi niyet açıklaması olarak değerlendirdi, yetersiz bularak iptal edilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2020 Pazar, 17:56

Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde kurulması planlanan kömürlü termik santrali için devam eden ÇED sürecine bölgenin ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarları ve vatandaşlarının isyanı Denizli’de ve ülkemizde büyük ses getirmiş, Denizli’den Türkiye’ye büyük destek almıştı.

Büyük Menderes İnisiyatifi’nden yapılan yazılı açıklamada, AK Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın birlikte yaptıkları basın açıklamasında bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucunda termik santral projesinin durdurulduğunu duyurduğu belirtilerek, açıklamaların sadece ‘iyi niyet’ açıklamaları olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, “Projenin durdurulması, bölgede yaşayanlar ve ekoloji mücadelesi veren Büyük Menderes İnisiyatifi için yeterli değildir. Avdan Kömürlü Termik Santrali’nin durdurulmasında iki kurum; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilidir. Büyük Menderes İnisiyatifi olarak talebimiz ekolojiye yapılan tahribatın durdurulması için, tüm proje ve çalışmaların iptalinin ilgili bakanlıklarca acilen açıklanmasıdır. 5 Haziran Dünya Çevre Günü haftasında açılacak TBMM’den ve ilgili bakanlıklardan resmi açıklama yapılıncaya kadar Büyük Menderes İnisiyatifi olarak konunun takipçisi olacağız. Avdan Kömürlü Termik Santrali’nin kurulmasına karşı olan herkesle ve her platformla dayanışmaya; havamıza, suyumuza ve toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı