REKLAMI GEÇ

Bakan Koca ilk kez Denizli korona haritasını açıkladı

Bakan Koca ilk kez Denizli korona haritasını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün rutin olarak yaptığı koronavirüs konulu basın toplantısında ilk kez Denizli haritasını paylaştı. Haritaya göre korona vakalarının il merkezi olarak kabul edilen Pamukkale ve Merkezefendi’de yoğunlaştığı gözleniyor. Bakan Koca, Denizli’ye ilişkin vaka ve ölüm sayılarını vermedi, açıklamasında herhangi bir risk unsuru olmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2020 Cuma, 18:49

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün rutin olarak yaptığı koronavirüs vakalarına ilişkin açıklamasını, bugün daha erken saatte gerçekleştirdi.

Korona vakalarına ilişkin genel bilgiler veren Bakan Koca, yapılan 40.270 testin 4.353’ünün pozitif çıktığını belirtti. 126 kişinin vefat ettiğini ve koronadan kaybedilen insan sayısının 1.769’a yükseldiğini açıklayan Bakan Koca, iyileşenlerin sayısının da 8.631 olduğunu duyurdu.

İLK KEZ DENİZLİ HARİTASI PAYLAŞTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar yaptı toplantılarda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin korona haritalarını paylaşıyor, bu illerde görülen vaka sayılarını duyuruyordu. Bakan Koca ilk kez bugün Denizli korona haritasını da paylaştı.

KENT MERKEZİNDE YOĞUNLUK
Bakan Koca, Denizli’de görülen koronavirüs vaka ve ölüm sayılarını paylaşmadı. Ancak, haritada koronavirüsün kent merkezi olarak kabul edilen Pamukkale ve Merkezefendi’de yoğunlaştığı gözlendi. Bakan Koca, Denizli ile birlikte Eskişehir ve Erzincan haritalarını da paylaşırken, “Bu kentlerin haritalarını yayınlamamız herhangi bir risk unsuru veya öncelik olduğundan değil. Ülkenin farklı illerinden zaman zaman bu paylaşımları yapacağız” dedi.

Yorumlar

Muhlis   -  Bağlantı 17 Nisan 2020, 19:14

Şimdiye dek Denizli’de bilinen vaka ve ölü sayısını haberde yazar mısınız? En son 10 Nisan’da, Denizli’de ölü sayısının 8’e yükseldiği hakkında haber yazmıştınız. Diğer kaynaklar bir güncelleme yapmıyor maalesef.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı