REKLAMI GEÇ

Bin yataklı şehir hastanesinin sözleşmesi imzalandı, inşaat başlıyor

Bin yataklı şehir hastanesinin sözleşmesi imzalandı, inşaat başlıyor

Denizli’de uzun süreden bu yana gündemde olan şehir hastanesi ile ilgili yapılan ikinci ihalenin ardından ortaklık ile sözleşme imzalandı. Hastanenin yapılacağı Karahasanlı Mahallesinde inşaat alanında çalışmalar başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2021 Çarşamba, 09:26

Denizli’de uzun süreden bu yana gündemde olan Denizli Şehir Hastanesi’nde yapım aşamasına gelindi. Kamu İhale Kurumu’ndan edinilen bilgiye göre; Denizli’de yapılması planlanan hastanenin ikinci ihalesinin ardından 2 Temmuz’da sözleşme imzalandı, inşaat için start verildi.

NE KADARA MALOLACAK, NE ZAMAN BİTECEK
Karahasanlı Mahallesinde yapılması planlanan hastanenin ihale kaydında bin yataklı olacağı ve işin 750 gün içinde tamamlanacağı bilgisi yer alıyor. Ermit Mühendislik ve Özge İnşaat’ın kurduğu ortaklıkla girdiği ve 7 firmanın yarıştığı ihalede yaklaşık maliyet 1 milyar 553 milyon 848 bin 971 TL olarak belirlenmişti. Ermit ve Özge ortaklığı ihaleyi 1 milyar 189 milyon 900 bin TL teklifle aldı.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA TOPLAM BİN YATAK KAPASİTESİ
İnşaat alanında hareketliliğin görüldüğü hastanede genel bölümün yanı sıra her biri 100’er yataklı kadın doğum ve çocuk, onkoloji, kalp ve damar cerrahisi, psikiyatri gibi bölümler bulunacağı daha önce açıklanmıştı.

İHALEYİ KAZANAN FİRMALAR…
İhaleyi kazanan iş ortaklığında yer alan iki firmanın da merkezi Ankara’da bulunuyor. Ermit Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi daha önce; Trabzon, Kars ve Hatay hava limanları, İzmir fuar merkezi, Kars-Tiflis-Gürcistan Demiryolu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, barajlar, hastaneler ve TOKİ konutları gibi çok sayıda kamu işi yaptı.

Özge İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Ve Turizm Anonim Şirketi ise hastane inşaatı konusunda daha tecrübeli… Şirket, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Kahramanmaraş ve KSÜ Hastanesi inşaatları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü binası TOKİ konutları ve okulları gibi çeşitli şehirlerde inşaatlar yaptı.

Yorumlar

Mert   -  Bağlantı 22 Temmuz 2021, 06:58

Yakında seçim var herhalde.Her seçim oncesi ayni haber ucurulur.hatta 10 sene önce yol kenarina SEHIR HASTANESI INSAATINA GIDER diye tabelalar asmislardi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı