REKLAMI GEÇ

Bitmeyen Honaz tüneline, üst düzey ilk inceleme

Bitmeyen Honaz tüneline, üst düzey ilk inceleme

Ege’yi, Akdeniz’e daha kolay bağlayacak 2 bin 600 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli, inşaatına başlandığından bu yana ilk kez bakan düzeyinde bir inceleme geçirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Honaz Tünelini inceledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2020 Cuma, 13:21

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu incelemeler için Denizli’ye geldi. Bakan Karaismailoğlu’nun ilk durağı ise bitimi önce 2020, sonra da 2021 olarak değiştirilen Honaz Tüneli oldu.

2 bin 600 metre uzunluğu bulunan, Ege bölgesinin tüm şehirlerinin Akdeniz’e ulaşmasını çok daha kolay hale getirilecek Honaz Tüneli inşaatı 2015’te başlamıştı.

Açılış için 2020 tarihi belirlenirken, aradan geçen süreçte yüklenici firma ve bakanlık düzeyinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle inşaat süresi uzadı. İki ucun birbiriyle buluşturulup ışığın görüldüğü tünel için açılış tarihi 2021 olarak revize edilmişti.

Bakan Karaismailoğlu, tünel inşaatı başladığından bu yana bakan düzeyinde inceleme yapan ilk isim oldu. Bakan Karaismailoğlu, kent protokolü ile birlikte tünelde incelemelerde bulundu.

2 bin 600 metre uzunluğa sahip olan Honaz Tüneli adını aldığı Honaz ilçesinin Ovacık Mahallesi’nde başlıyor. Tünel Cankurtaran Mahallesine ulaşıyor ve şehir merkezine girilmeden direkt olarak Denizli-Antalya ve Denizli-Muğla karayollarına bağlantıyı sağlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı