REKLAMI GEÇ

Boşanmada Türkiye 4’ncüsü Denizli’de 62 çift 1 yıl dolmadan boşandı

Boşanmada Türkiye 4’ncüsü Denizli’de 62 çift 1 yıl dolmadan boşandı

Denizli, 2 bin 597 çift ile Türkiye’de en çok boşanmanın görüldüğü 4’ncü il oldu. Ancak asıl dikkat çeken, bu çiftlerden 62’sinin 1 yılı doldurmadan mahkeme salonuna koşmasıydı… Çiftler daha yıldönümü kutlamadan boşanırken; Uzman Psikolog Burak Bilge olası nedenleri sıraladı ve “İlişkiler, fastfood yiyecek gibi hızlıca tüketiliyor” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 6 Mart 2020 Cuma, 14:59

Denizli, boşanma istatistiklerinde sürekli zirveyi zorlayan il konumunda… Geçmişte en çok boşanmanın yaşandığı il de olan Denizli, son üç yılda dalgalı bir grafik çizdi.

EN ÇOK BOŞANMANIN OLDUĞU 4’NCÜ KENT
2017’de 5’inciliğe gerileyen Denizli’de, 2019 yılında bir önceki yıla göre boşanmalar yüzde 15 arttı. Türkiye’deki boşanma hızı yüzde 8 artarken, Denizli Türkiye ortalamasının üzerinde bir boşanmaya tanık oldu ve 2 bin 597 çift yuvalarını ayırdı.

62 ÇİFT CİCİM AYLARI BİTİNCE BOŞANDI
Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre; Denizli’deki boşanmaların 3’te birine yakını 16 yıl ve üzerindeki çiftlerde görülürken, istatistiklerde en dikkat çekeni ise 62 çiftin daha 1 yıl dolmadan boşanması oldu. Denizli’deki 62 çift, deyim yerindeyse daha birinci yıl dönümünü kutlamadan mahkeme salonuna gitti ve evliliklerini noktaladı.

UZMANI NE DİYOR?
İki insanın hayatını birleştirdikten sonra, bir yıl dolmadan neden boşanmış olabileceklerini Uzman Psikolog Burak Bilge’ye sorduk. Bilge, farklı nedenler sıralarken, çiftlerin birbirlerini tanımadan evlenmelerinin önemli etkenlerden biri olabileceğini söyledi.

EVLENİNCE DÜZELİR, MANTIĞI YANLIŞ
Evlilik kararı verilirken, partnerlerin birbirlerini yeterince tanımamış olmasının önemli olduğunu vurgulayan Bilge şunları söyledi:
“Evlenmeden önceki süreç, evliliğin devam etmesi için çok önemli. Eğer ‘Evlenince geçer’ diye evliliğe başlanıyorsa, evliliğin ilerleyen zamanlarında kesinlikle sorunlar çıkıyor. Evlenmeden önce sorun varsa bunu uzman eşliğinde çözüp öyle evlenmeliler. Kişi ilişkiyi tüketebileceği bir nesne olarak görüyorsa yüklediği anlamaları aldığı anda başka alabilecek bir şey olmadığı için bitiyor.

GÖSTERİŞLİ DÜĞÜNLER
Çiftler evlenmeden önce birbirlerini iyi tanımalı evlilikten beklentilerini iyi bilmelidirler. Keza cicim ayı diye tanımladığımız dönemden sonra birbirini suçlamaya çözüm odaklı olmak yerine ben dilini kullanmaya başlıyorlar. Boşanmaların bir diğer nedeni de evlenmeden önce büyük gösterişli bir düğünle topluma ‘ben buradayım, ben değerliyim’ i göstermek. İlişkiye yükledikleri anlam tüketici, tüketiciyi doyurdukları noktada ilişki de bitiyor. Fastfood gibi ilişkilerini hızlı bir biçimde tüketiyorlar”

EVLENMEDEN ÖNCE KENDİNİZE BU SORULARI SORUN
Bilge, çiftlerin evlenmeden önce kendine; ‘Ben kimim, ne istiyorum , ben bu kişiye uygun muyum, ortak noktamız var mı?’ gibi soruları sormalarını önerdi. Uzman Psikolog Burak Bilge son olarak evlenmeden önce çiftlerin eğitimden geçmesi gerektiğini ve bununla ilgili eğitimlerin daha da çok olmasını, insanların bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

DENİZLİ’DE EVLİLİK OKULU VAR
Evliliklerin daha sağlıklı yürüyebilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıldan bu yana ‘Evlilik Okulu’ düzenleniyor. Katılımcılara 16 saat boyunca; evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturma, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim konularında eğitimler veriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı