REKLAMI GEÇ

CHP Aydın İl Başkanından Denizlilileri de ilgilendiren çağrı

CHP Aydın İl Başkanından Denizlilileri de ilgilendiren çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, çoğu Denizlilinin de evsahibi olduğu Kuşadası ve Didim için çağrı yaptı. Çankır, “İtalya’da böyle yayıldı, yazlığınıza gelmeyin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2020 Pazar, 14:18

Kovit-19 salgını nedeniyle kentsel karantinalar uygulanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır’dan ‘yazlıklara gelmeyin’ çağrısı geldi. Denizli’den çok sayıda insanın en çok evsahibi olduğu Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçeleri ile ilgili çağrı yapan Çankır, ‘yazlıkçıların geleceği’ bilgisini aldıklarını söyledi.

‘YAZLIKÇILAR GELİYOR’

Çankır, “Koronavirüs salgını dolasıyla çok sayıda yurttaşımız bulundukları şehirden yazlıklarının bulunduğu ilçeye taşınıyor. Aldığımız haberler ve araştırmalarımız dahilinde farklı illerde yaşayan yurttaşlarımızın taşınma hazırlığı için Kuşadası ve Didim’de ev kiraladıklarını, yazlıkları bulunan yurttaşlarımızın bir kısmının ise okulların tatil edilmesiyle birlikte yazlıklarına taşınma noktasında hazırlık yaptığını öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

İTALYA’DA BÖYLE YAYILDI

İtalya’da virüsün bu tür nedenlerden çok hızlı yayıldığına dikkat çeken Çankır, “İtalya’da virüs salgının bu denli yayılmasının en önemli sebeplerinden biri yazlık bölgelerin olduğu Güney İtalya’ya taşınmaları olmuştur. Ülkemizde de dikkat edilmesi gereken en hassas konulardan biridir. Ülkemizde, yazlık yerleşim yerlerinde taşınacak hastalığın ve bu yoğunluktan dolayı oluşabilecek salgının önüne geçebilmemiz çok zor olacaktır. Bu yüzden sadece otobüs seferleri değil acil durumlar ve lojistik nakliyeler hariç “özel araçla” il dışı seyahatlerin engellenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Yetkili mercilerin bu konuya bir an önce hassasiyetle yaklaşmasını ve gereken tedbirlerini almasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı