REKLAMI GEÇ

Çiftçi sahada, belediye başkanları masada: Ovada su kavgası da zarar da büyüyor

Çiftçi sahada, belediye başkanları masada: Ovada su kavgası da zarar da büyüyor

DSİ’nin parasını peşin aldığı halde vereceğini vaat ettiği suyu vermediği iddiasıyla Çivril, Çal ve Baklan ovalarındaki susuzluk ve beraberinde gelen ürün kaybı isyanı büyüyor. Çiftçiler Çivril’de milletvekili desteğiyle açıklama yapıp çözüm istedi, üç ilçenin belediye başkanı ise sorunu çözmek için kapı kapı geziyor…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2020 Cuma, 14:39

Çivril, Baklan ve Çal ovasını besleyen Işıklı Baraj Gölü’nde suyun tükenmesi ve Devlet Su İşleri’nin vaat ettiği 4 sulamadan sadece birini yapabilmesiyle ovada başlayan isyan büyüyor. Işıklı Gölünde yaz için biriktirilmesi gereken suyun hidroelektrik santraller (HES) için tutulmadan salındığını iddia eden çiftçiler çözüm istiyor.

ZARAR ÇOK BÜYÜK
Son olarak, mahsullerinin tarlada yandığını iddia eden çiftçiler Çivril Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Çiftçilerin su eylemine CHP Denizli Milletvekili Gülizar Karaca da destek verdi. Çal ve Baklan’dan çiftçilerin de katıldığı eylemde DSİ’nin su ücretini peşin aldığını iddia eden çiftçiler bazı mahsullerin sulanmadığını ve bu yüzden zarara uğradıklarını belirtti.

SULAMA ÜCRETİ PEŞİN ALINDI
Özellikle Çal’da mısır ve Ay çekirdeklerinin üçüncü sularının verilmediği iddia eden çiftçiler DSİ’nin sezon başında su vereceğiz diyerek sulama ücretini peşin almasına tepki gösterdiler.

BAŞKANLAR KAPI KAPI GEZİYOR
Sulama ücreti ve suyun verilmesi ile ilgili olarak çiftçiler Çivril’de toplandığı esnada Çivril Belediye Başkanı Ak Partili Niyazi Vural, Çal Belediye Başkanı MHP’li Fethi Akcan ve Baklan Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Gülsever Denizli’de DSİ yetkilileri ile toplantı yaptılar.

Kapak Fotoğrafı: Yeşil Çivril Gazetesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı