REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Şehir içindeki oto galeriler tahliye ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Şehir içindeki oto galeriler tahliye ediliyor

Yürürlüğe giren yeni düzenleme ile apartman altı oto galeriler şehir dışına taşınacak. Denizli’de şehir içindeki oto galerilerin oluşturduğu kaldırım sıkıntısı ortadan kalkacak. Oto galeriler artık sadece toplu iş yerlerinde açılabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2020 Çarşamba, 16:59

Uzun zamandır gündemde olan apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Söz konusu uygulama kapsamında artık konut ruhsatlı yapıların altında oto galeri açılamayacak. Açılmış olanlar ise yönetmelikle gösterilen yerlere taşınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve 9 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ile apartman altında galeri açılmasının önü tamamen kapandı.

GALERİ, SADECE TOPLU İŞ YERİNDE AÇILABİLECEK
Yürürlüğe giren düzenleme sonrası artık bina altlarında yeni oto galeri açılışına izin verilmeyecek. 9 Haziran’dan tarihinden itibaren oto galeriler öncelikle toplu iş yerlerinde açılabilecek. Mevcutta hizmet verenler için ise taşınmalarına yönelik bir tarih paylaşılacak.

ŞEHİR MERKEZİNDEN TAHLİYELER OLACAK
Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Berzan Taşer, Denizli Haber’e yaptığı değerlendirmede, düzenleme ile şehir içindeki oto galerilerin şehir dışına taşınmasının önünün açıldığını, kayıt dışı işletmelerin de önünün kesileceğini söyledi, “Yönetmelik olmadığından belediyeler şehir içindeki galerilere bir şey yapamıyordu ama şimdi yasal olarak galeri açmak imkansız. Bu sayede bütün galerilerin belli merkezlerde toplanması hızlanacaktır” dedi.

BİRÇOK SORUN ORTADAN KALKACAK
Denizli’de, her türlü altyapısı hazır iki oto galeri sitesinin bulunduğunu hatırlatan Taşer, taşınmaların hızlanmasıyla şehir içindeki araç kalabalığı ve park sorunu, kaldırım işgali gibi sorunların ortadan kalkacağını söyledi.

HER TÜRLÜ İMKAN VAR
Taşer, “Mevcut oto galeri sitelerindeki işletmelerden alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımız, aracın teste sokulması, ekspertiz raporu alınması işlemleri de kolaylıkla yaptırabiliyor, noterler ve sigortacılar sayesinde aracına gönül rahatlığıyla hemen binip gidebiliyor.

ŞEHİR İÇİNDE KALANLAR İÇİN DE İYİ OLACAK
Ayrıca şehir içindeki oto galerilerin araçları kaldırımlara park etmeleri durumu söz konusu. Şehir içindeki arkadaşlarımızın işlerinin de daha iyi işlemesi için düzenlemenin faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı