REKLAMI GEÇ

Balık halinde bolluk yaşanıyor

Balık halinde bolluk yaşanıyor

Denizli Balık Hali’nde balık bolluğu yaşanıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ihracatın durmasının yanı sıra restoranların da kapalı olması nedeniyle her tür balık tezgaha girdi. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen balığa vatandaşın da ilgisi de arttı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2020 Salı, 14:46

Koronavirüs salgını tedbirlerinin artırıldığı bu dönemde vatandaşlar için en güvenli alışveriş mekanlarından biri de balık tezgahları oldu.

Balığın koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Denizli Balık Hali esnafı, halde alışverişlerde sosyal mesafenin korunduğunu, yine de balık haline gelmeye çekinen müşterilerinin evlerine servis yaparak, taleplerini karşıladıklarını söyledi.

Balık halinde, yarın gırgırlar ve trol tekneleri için başlayacak olan av yasağı öncesinde ise bolluk yaşanıyor. Bunun en önemli sebebi de ihracatın ve restoranların kapalı olması olarak gösteriliyor.

Öte yandan, normal zamanda ihracata giren ya da restoranlar tarafından alınan bazı pahalı balıklar da tezgahlardaki yerlerini aldı.

DENİZLİ’DE YASAK ÖNCESİ ARTIŞ BEKLİYORUZ
Koronavirüs salgınına rağmen tezgahlarda bir sıkıntı olmadığını ve balığın bol olduğunu beliren Ferhat Tak, “Restoranların kapanmasıyla buraya gidecek balıklar da hale gelmeye başladı, ihracat da durdu. Balığın koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirdiği açıklaması da yapılınca bizim satışlarımız arttı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha fazla satış yapıyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğu için kapalıyız. Vatandaşlar dışarıda yemek yiyemiyor evde yiyor. Bu hafta sonu da yasak var, biz Perşembe ve Cuma günleri satışlarda artış olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Tak ayrıca, balık fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre aynı seviyelerde olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı