REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu Başkanı Demirdöğer’den Çocuk Hakları Günü açıklaması

Denizli Barosu Başkanı Demirdöğer’den Çocuk Hakları Günü açıklaması

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle açıklama yaptı. Demirdöğer, “Sözleşmenin kabulünün üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen ülkemizde çocuklarımız hala yaşama, korunma, barınma, beslenme, eğitim görme gibi temel çocuk haklarında ne yazık ki eşit haklara sahip değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2021 Cumartesi, 11:05

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, özel günün 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiğini ifade etti.

Demirdöğer, “Sözleşme, 2 Eylül 1990 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nce de kabul edilip, 27 Ocak 1995 gün ve 22184 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen ülkemizde çocuklarımız hala yaşama, korunma, barınma, beslenme, eğitim görme gibi temel çocuk haklarında ne yazık ki eşit haklara sahip değildir. Yaşanan hukuksuzluklar, yapılan ihlaller aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımız açısından kaygı vericidir” dedi.

Türkiye’de olduğu gibi tüm dünya ülkelerinde de çocukların her geçen gün daha çok hak ihlali yaşadığını anlatan Demirdöğer, “Fiziksel ve duygusal şiddete maruz kalmakta, çocuk işçilerin ve çocuk gelinlerin sayısı hızla artmaktadır. Bugün, her ne kadar çocuk adaletinin gelişmesi için birtakım çalışmalar yapılsa da yetersiz kalmakta, kalıcı çözümler bulunmamaktadır. Oysaki en değerli varlığımız olan çocuklarımızı korumak ve haklarına sahip çıkmak hepimizin amacı ve görevi olmalıdır. Denizli Barosu olarak Dünya Çocuk Hakları Günü kutlamasının sadece sözde kalmamasını, tüm çocuklarımız için yaşamın her alanında temel çocuk haklarının uygulandığı, barış ve sevgi dolu daha erdemli bir dünyada kutlanmasını dileriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı