REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’ndan ‘İstanbul Sözleşmesi’ vurgulu Şebnem Şirin açıklaması

Denizli Barosu’ndan ‘İstanbul Sözleşmesi’ vurgulu Şebnem Şirin açıklaması

Denizli Barosu, bu sabah boğazı kesilerek katledilen 25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin ile ilgili açıklama yaptı. “Devletin görevi, nasıl faili yakalamaksa, bu cinayetleri önlemekle de yükümlüdür” denilerek İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapılan açıklamada, “Bizler Denizli Barosu olarak en azından yargılama sürecinde failin hak ettiği en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız, susmayacağız” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2021 Çarşamba, 20:35

Denizli Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Şebnem Şirin’in Furkan Zıbıncı tarafından katledildiği hatırlatıldı ve kadına şiddete tepki gösterilerek, “Neredeyse her gün bir kadın cinayeti, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı haberleri gazetelere manşet oluyor ancak caydırıcı olmayan cezalar, İnfaz Kanunu’nun sürekli olarak değişmesi, okullarda ve ailede verilen eğitimin yetersiz oluşu, devlet yetkililerinin basında kadına ve çocuğa yönelik yetersiz , hatalı söylemleri ve daha bir çok etken sebebi ile ölümlere her gün bir yenisi daha ekleniyor ve daha vahşice ölümler duymaya devam ediyoruz” denildi.

‘TRAVMALAR, TELAFİSİ İMKANSIZ BOYUTLARA ULAŞTI’
Denizli Barosu’ndan yapılan açıklamanın önemli bölümleri şöyle:
Duyduğumuz birçok ölüm haberini ertesi gün farklı gündemler sebebi ile unutuyoruz. Ancak her ölüm haberinden sonra yaşanılan travmalar telafisi imkansız boyutlara ulaşmıştır. Kadına yönelik şiddet bireysel değil toplumun kanayan bir sorunudur. Yıllardır erkek egemen bakış açısının değişmesi gerektiğini, kadın ile erkeğin eşit olduğunu, kadının sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesi gerektiğini her mecrada defalarca söyledik, haykırdık.

‘DEVLETİN GÖREVİ CİNAYETLERİ SONA ERDİRMEK’
Devlet nasıl failleri yakalamak ve cezalandırılmasını sağlamakla yükümlü ise bu cinayetlerin sona erdirilmesi ile de yükümlüdür. Bu sorunu kökünden çözmek için Devletin derhal harekete geçmesini, her türlü şiddet karşısında durarak kınamasını, bu uğurda mücadele veren sivil toplum kuruluşlarının yanında bulunmasını, caydırıcı ceza tedbirlerinin alınmasını, 6284 Sayılı Yasanın daha da işlevli hale getirilmesini, büyük bir hatadan vazgeçilerek İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını, okullarda insan hakları, kadın ve çocuk haklarında zorunlu dersler konulmasını, toplumun gözünde güçsüz ve savunmasız görülen kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelik saldırılarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz.

‘ŞEBNEM, SENİ YAŞATAMADIK AMA…’
Şebnem ŞİRİN, seni ve senin gibi katledilen daha bir çok kadını sağlıklı ve güvenli olarak yaşatamadığımız için özür dileriz. Bizler Denizli Barosu olarak en azından yargılama sürecinde failin hak ettiği en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız, SUSMAYACAĞIZ.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Şebnem ŞİRİN’in acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz. Kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 28 Ekim 2021, 00:41

Denizli Barosu neden böyle bir açıklama yapma hissi haiz hissetti Devlet diye başlayan Cümleler dikkatimi çeker hele hele Kurumsal kimlik taşıyorlarsa atın bakalım suça Devlete ulan herkes bir bakıyorsun Devletçi sonra bakıyorsun Devletine ….

Yilmaz kaplan   -  Bağlantı 27 Ekim 2021, 23:07

Neyin mücadelesini yapacaksınız,bu vb.travmalari önlemek istiyorsanız,idam cezasının 5237 de yer alması için tüm barolar olarak imza toplayın ve tbmm ye gönderin.

Muhammed mert   -  Bağlantı 27 Ekim 2021, 23:07

Hay istanbul sözleşmeniz batsın. Sanki sözleşme yururlukteyken bu adi cinayetler olmuyordu. Türkü türkün özünden uzaklaştıran ozenti sözleşmelere değil özümüze maneviyatınıza kendi degerlerimize dönelim bize yeter. Sozlesmenizin de lgbt nizin de…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı