REKLAMI GEÇ

Denizli böyle yağış görmedi: 37 dakikada metrekareye 27,20 kg yağış düştü

Denizli böyle yağış görmedi: 37 dakikada metrekareye 27,20 kg yağış düştü

Denizli’de aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağış ile 37 dakikada metrekareye 27,20 kilogram yağmur düşerken, Meteoroloji Müdürlüğü afet gibi yaşanan hava olayını “Çok Kuvvetli Yağış” sınıfında değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2023 Çarşamba, 18:34

Denizli’yi günlerdir etkisi altına alan yağışların en şiddetlisi bugün akşam saatlerinde yaşanırken, aniden bastıran doluyla karışık yağmur adeta bir afeti andırdı. Denizli Meteoroloji Müdürlüğünün öğle saatlerinden itibaren beklediği gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış kent merkezi başta olmak üzere Denizli’nin birçok bölgesinde etkili oldu. Denizli Meteoroloji Müdürlüğünün kayıtlarına göre, Denizli’de 15:39’da başlayıp 16:16’dan itibaren etkisini kaybeden sağanak yağış, 37 dakikalık periyotta metrekareye 27,20 kilogram yağış bıraktı. Bu kadar kısa süre içerisinde metrekareye düşen 27,20 kilogram bırakan yağış meteorolojik açıdan “Çok Kuvvetli Yağış” sınıfında nitelendirildi.

YAĞIŞLAR AYDIN, İZMİR VE MANİSA’DA DA SEL VE SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Denizli’de son yılların en şiddetli yağışı görülürken, afeti andıran hava olayına karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlar teyakkuza geçti. Su baskınları ve trafikte yaşanan olumsuzluklara kısa sürede müdahale edildi. Öte yandan uzun süredir Türkiye’yi etkisine alan yağışların Ege’nin birçok ilinde de sel ve su baskınlarına neden olduğu belirtildi. Son günlerde İzmir, Manisa ve Aydın’da da şiddetli ve yoğun yağışlar görüldüğü, yağmurun sel ve su baskınlarına neden olduğu kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı