REKLAMI GEÇ

Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe on binler katıldı

Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe on binler katıldı

Denizli Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyet Yürüyüşü” bu yıl da yoğun bir katılıma sahne oldu. Geçtiğimiz yıl pandemi yasaklarına rağmen gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşüne bu yıl yine on binler katıldı, Cumhuriyet’e sahip çıktı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2021 Cuma, 21:14

Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “Cumhuriyet Yürüyüşü” Atatürk Stadı önünden başladı. Atatürk Stadı önünden marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen Cumhuriyet sevdalıları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni takip ederek, İnönü Caddesi’ne ulaştı.

Yürüyüşe katılanlar yol boyunca Cumhuriyet ve Atatürk temalı sloganlar attı. 10. Yıl ve İzmir Marşı’nı söyledi. Yürüyüşte metrelerce uzunluktaki bayrak açıldı, fenerler yakıldı, muhteşem bir görsel şölen oluşturuldu. İnönü Caddesi’nden İstiklal Caddesi’ne ilerleyen yürüyüş gruplarına vatandaşlar da evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek ve sloganlar atarak destek verdi.

Delikliçınar Meydanı’nda konser için bekleyen vatandaşların da destek verdiği yürüyüş, Valilik önünde sonlandırıldı. Tören grupları valilik önüne ulaştığında Denizli Barosu ve Denizli Demokrasi Platformu Başkanı Adnan Demirdöğer teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmasında kadın cinayetlerine de değinen Demirdöğer, “Memleket ve Denizli’de son günlerde kadın cinayetlerinin arttığını görüyoruz. Özellikle Şebnem Şirin kızımızın katledilmesi bizleri derinden üzdü. Ailesine baş sağlığı dileriz. Gerek Denizli Demokrasi Platformu olarak, gerekse Denizli Barosu olarak kadın cinayetlerinin artmaması yönünde gerekli tüm çabayı göstereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı