REKLAMI GEÇ

Denizli Demokrasi Platformu yasağa aldırmadı, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Denizli Demokrasi Platformu yasağa aldırmadı, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Denizli Demokrasi Platformu, 1 Aralık’a kadar eylem ve gösterilerin yasak olmasına rağmen sınırlı sayıda kişiyle Cumhuriyet’in 97. yılını kutladı. Denizli Atatürk Stadı önünde başlayan yürüyüş akan trafiğe rağmen Delikliçınar Meydanı’na kadar devam etti. Platform adına konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Her ne olursa olsun Cumhuriyetimize sahip çıkıp kutlamaları yapacağız. Başka organizasyonlar için sonuna kadar açılan kapılar, Cumhuriyet’in kutlanması için kapatılamaz” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2020 Perşembe, 19:58

Koronavirüs önlemleri kapsamında eylem ve yürüyüşler 1 Aralık tarihine kadar ertelenmişti. Ancak Denizli Demokrasi Platformu, Cumhuriyet’in 97. yılını kutlamak için sınırlı sayıda kişiyle yürüyüş gerçekleştirdi.


Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve vatandaşlar katıldı.

Yağan yağmura ve akan trafiğe aldırış etmeden yürüyen topluluğa bando ekibi ve meşaleli gruplar eşlik etti.

Atatürk Stadı önünde başlayan yürüyüş, Delikçınar Meydanı’nda son buldu.

Yürüyüş gruplarına vatandaşlar da evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi.

BAŞIMIZA NE GELECEKSE RAZI OLARAK CUMHURİİYET’E SAHİP ÇIKACAĞIZ
Platform adına konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyete her koşulda sahip çıkacaklarını belirtti.

İlhan, “Vatandaş rahatsız olmasın, pandemi koşulları var diye daveti az kişiyle sınırladık ama bu bile çok görüldü. Bir şehrin yöneticileri istememize rağmen çok zormuş gibi trafiği yarım saat kapatamadılar. Bu bayram onların da bayramı. Bu bayram bizim değil sadece. Biz sadece organizasyonu yapıyoruz. Neden Cumhuru kutlayanlar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. İşinden çıkmış eve gidecek olan, resmi tatilde bile çalışan işçinin servis aracı sanki bizim yüzümüzden bekletiliyormuş intibası uyandırılıyor. Onlar da alkışlarıyla bize destek oldular. Cumhuriyet’e ve değerlere nasıl sahip çıktıklarını gösterdiler. Başka organizasyonlar için sonuna kadar açılan kapılar, Cumhuriyet’in kutlanması için kapatılamaz. Ne gelecekse başımıza gelmesine razı olarak Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Bundan sonrada her türlü engellemeye karşı kutlamamızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


1 dakikalık saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlik sonlandırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı