REKLAMI GEÇ

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nden aşı ve yeni kararlar

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nden aşı ve yeni kararlar

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi koronavirüs gündemiyle toplandı ve yeni kararlar aldı. Meclisin kararlarına göre, ‘sarılma ve tokalaşma’ ile sosyal mesafe kuralının çiğnendiği belirtilerek, uyarı yapıldı. Aşı kartı olmayanlardan PCR testi zorunluluğunun 18 yaş üstünü kapsadığı, ulaşım, düğün, sinema ve stat gibi yerlere alınmayacağı kararı alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2021 Çarşamba, 17:16

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında, Covid-19 tedbirlerini görüşmek üzere toplandı. Aşı olmayanlara iki günde bir alınacak PCR testi zorunluluğu kararlarının alındığı meclis toplantısında; aşı olanlarda hasta ve vefat sayılarının düştüğüne dikkat çekildi. Mecliste alınan kararlar özetle şöyle:

• Aşılama çalışmaları gönüllülük esasına dayanarak devam edecek.

• 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema, tiyatro, festival, her türlü kongre, konferanslar ve tüm spor müsabakaları gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi. Uygulamayı HES üzerinden işletmeciler yürütecek.

• Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi ibraz etmeleri gerekecek, uygulamayı seyahat firmaları yürütecek.

• 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan kişilerin kapalı alan veya kapalı salonlarda yapılacak olan nikah merasimi, düğün, sünnet düğünü, kına gecesi vb. organizasyonlara katılımlarında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesine karar verildi.

• Salgın süreci ile birlikte mesafe kuralı doğrultusunda imtina edilen sarılma ve tokalaşma benzeri davranışların özellikle son dönemde toplum içerisinde yaygınlaştığı görülmektedir. Kültürümüzün bir parçası olmakla birlikte salgınla mücadele sürecinde salgının yayılımını artıran tokalaşma/sarılma gibi faaliyetlerden bir müddet daha uzak durulmasının öneminin vatandaşlarımıza hatırlatılmasına yönelik çalışmaların Kaymakamlarımız koordinasyonunda sürdürülmesine,

• Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servisleri personellerinin aşı süreçlerini tamamlanmış olması önerilmekle birlikte başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek kişilerin/görevlilerin aşılı/geçirilmiş hastalık durumunda (covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) olmamaları halinde haftada iki kez PCR testi ile taranmalarına ve sonuçların okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulmasına,

• Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser, festival, her türlü kongre, konferanslar ve tüm spor müsabakaları vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucunun 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanmasına karar verildi.

Yorumlar

Zhrbs   -  Bağlantı 2 Eylül 2021, 10:39

Öğretmenler okul çalışanları v.s. aşı,pcr kontrol bir şekilde yapılacak. Velisi aşı olmamış bir sürü öğrenci var. Bunu nasıl kontrol edeceksiniz?. Velilerden de test mi istenecek !?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı