REKLAMI GEÇ

Denizli içme suyu isale hattı çalışmaları devam ediyor

Denizli içme suyu isale hattı çalışmaları devam ediyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Denizli’de içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlük, 2003-2021 yılları arasında Denizli’ye 3 milyar 735 milyon liralık yatırım yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2021 Çarşamba, 11:51

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003-2021 yılları arasında Denizli’ye toplam 3.735.839.149 TL yatırım yapıldı. 2026 yılı sonuna kadar 3 adet içme suyu tesisi daha tamamlanacak, toplamda 1.111.967 kişi için yılda 34.84 milyon m³ içme suyu temin edilecek.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Denizli İçme Suyu İsale Hattı” projesi ile il Merkezi, Honaz, Kaklık, Menteşe, Dereçiftlik, Aşağıdere, Karateke, Emirazizli, Ovacık, Gürleyik, Kocabaş, Kızılyer, Salihağa, Ahmetli, Üzerlik, Tosunlar, Sığma, Şamlı ve Mahmutlu Mahalleleri olmak üzere 19 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı 2017 yılında işletmeye alınan Akbaş Barajı ve Pınarbaşı kaynaklarından karşılanacak. Denizli İçme suyu projesi ile Denizli’e menba kalitesinde içme ve kullanma suyu verilecek. 60 kilometrelik Denizli içme suyu isale hattı işinde bugüne kadar toplam 34 kilometre uzunluğunda 1.100 mm’lik çelik isale hattı borusu ile hat üzerinde yer alan 72 sanat yapısının betonarme imalatı ve 32 sanat yapısının mekanik imalatı tamamlandı. Bugün itibariyle içme suyu isale hattı işinde %38 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalar aralıksız devam etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı