REKLAMI GEÇ

Denizli ile ilgili hazırlanan sahte görsel gruplarda hızla yayılıyor

Denizli ile ilgili hazırlanan sahte görsel gruplarda hızla yayılıyor

Denizli’de karantina ilan edildiğini gösteren bir NTV ekran görüntüsü WhatsApp gruplarında ve sosyal medyada hızla yayılıyor. Görsel sahte; ne valinin böyle bir açıklaması oldu, ne de NTV’de böyle bir haber yer aldı. Denizli Valiliği, olayı yayınlayan bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2020 Pazartesi, 16:07

Ulusal haber kanalı NTV’nin ekran görüntüsü üzerine montajlanan sahte bir haber görseli sosyal gruplarda hızla yayılıyor. Bir fotoğraf işleme programında üzerine Denizli’de karantina ilan edildiğinin yazıldığı görsel sahte.

Valilik’ten bugüne kadar Denizli’nin hiçbir yeri ile ilgili karantina açıklaması yapılmadı. Kentte karantinaya alınan bölgelerin tamamını İlçe Hıfzısıhha Meclisleri aldı ve uygulamaya koydu.

Görselde yer alan diğer bant haberde, “Çöken binada can veren Alemdar Ailesinden 9 kişi için Pendik’te tören düzenlendi” ifadeleri yer alıyor. Bu olay 9 Şubat 2019 tarihinde meydana gelmişti. Bu ifade ile google’de arama yapıldığında ilgili haberlere ulaşılabiliyor.

Sağ alt köşede bulunan Gram altın fiyatı da güncel fiyatları yansıtmıyor. Bugün itibariyle gram altın 318 TL’den satılıyor. Oysa görseldeki fiyat 221 TL’yi gösteriyor.

Haberde telefon bağlantısı yapılan isim olarak görünen Övünç Özdem  ise NTV’nin spor servisinde Spor Muhabiri olarak çalışıyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin olarak Denizli Valiliğindne yapılan açıklamada görselin asılsız olduğu belirtilerek, “Yayanlar hakkında yasal işlem başlatılmıştır” denildi. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

Montajlanarak sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntüde NTV Ulusal Kanalında yayımlanmış eski bir haberin üzerine ‘Denizli’de Acil Durum İlan Edildi’ başlıklı yazı ve Valimiz Hasan Karahan’ a ait olmayan ‘ İlimizin tüm mahallelerine karantina getirildi, vatandaşlarımız sadece gıda ihtiyacı için dışarıya çıkacak ‘şeklinde açıklama paylaşıldığı görülmüştür.

İlimizde böyle bir durum söz konusu olmayıp, montajlanarak yayınlanan bu görüntüdeki yer alan açıklama da Valimiz Hasan Karahan’a ait değildir.

Bu konu ile ilgili sosyal ağlar üzerinden Milletimizi yanıltmaya yönelik haber ya da paylaşım yapan kişiler hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.

Yazılı ve görsel medya, basın mensuplarımız ve halkımızın resmi makamlarımızın yapmış oldukları paylaşımları dikkate almaları, yetkili makamlar haricinde yapılan halkı yanlış yönlendirici nitelikteki açıklama, iddia ve paylaşımlara itibar etmemeleri hususu kamuoyuna önemle duyurulur.”

Yorumlar

Denizlili   -  Bağlantı 6 Nisan 2020, 17:37

Gram Altın 358 Tl 318 Değil Sizde Birşeyi Yazarken Dikkat Ederseniz İyi Olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı