REKLAMI GEÇ

Denizli, Nisan’da kuraklıkta ‘acil durum’ kategorisinde yer aldı

Denizli, Nisan’da kuraklıkta ‘acil durum’ kategorisinde yer aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin 4’te 3’ünün kuraklık riskiyle karşı karşıya kaldığına gösteren ‘Nisan ayı kuraklık haritasını’ yayımladı. Denizli ‘acil durum’ kategorisinde yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2021 Cuma, 12:29

Denizli, kurak bir döneme doğru sürükleniyor… Birçok ilçede tarlalardaki arpa ve buğdayın susuzluk nedeniyle büyüyemediği görüntüleri gelirken, binlerce yıllık bereket kaynağı Büyük Menderes olmak üzere pek çok akarsu yatağı susuz kaldı.

Denizli, bu görüntülerle yazın kurak geçeceği sinyallerini canlı olarak görürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bilimsel verilerle nisan ayındaki kuraklığı gözler önüne serdi.

Meteoroloji’nin son 6 aylık ve bir yıllık haritasında da kurak kuşakta yer alan Denizli, nisan ayında adeta kuraklıkta zirve yaptı. Haritaya göre, Türkiye’nin 4’te 3’lük bölümü ‘şiddetli kurak-acil durum’ kategorisine girerken, Denizli de haritanın bu bölümünde yer aldı.

Denizli ve bölgesinin tamamında kuraklık yüzde 55 ve daha aşağıda ölçüldü. Tarımda daha arpa ve buğdayda etkisini gösteren kuraklığın, suya ihtiyaç duyan ürünlerde yaratacağı boyut çiftçiyi şimdiden endişelendiriyor.

Yorumlar

soru yorum   -  Bağlantı 14 Mayıs 2021, 12:58

Büyük felaket, tehlikeli obruklaşmalaara herkes hazır olsun, maalesef.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı