REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden yeni yıl mesajları

Denizli protokolünden yeni yıl mesajları

Kabus gibi geçen 2020 yılını geride bıraktık. Yeni umutlar ve yeni beklentilerle yeni bir yıla daha girdik. Bugün, 2021’in ilk günü, yeni yılda çok daha güzel umutlar besliyor, hayatı kabusa çeviren koronavirüs salgının tarihe karıştığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ocak 2021 Cuma, 09:00

Denizli protokolü de bu düşüncelerle hem halkın yeni yılını kutladı, hem de yeni yıla ilişkin mesajlar verdi.

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ, DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Hep birlikte tarihi hadiselere şahitlik ettiğimiz 2020 yılını geride bırakıyor, inşallah, çok daha güzel gelişmeleri yine hep birlikte yaşayacağımız 2021 yılına giriyoruz.

Her yıl olduğu gibi, 2020 yılını TBMM’de ve Denizli’mizde oldukça yoğun, önemli, verimli programlarla, çalışmalarla, hizmetlerle değerlendirdik.
Birçok zorluğa rağmen 2020 yılı içerisinde, Gazi Meclis’imizin çatısı altında 36 uluslararası anlaşma, 25 kanun teklifini yasalaştırdık. 8 asker gönderme tezkiresini ve birçok önergeleri görüşerek toplam 571 oturum, yaklaşık 900 saat görüşme yaptık.

Pandemi şartlarına rağmen Denizli’mizin bütün ilçelerini ziyaret ettik. Denizli’mizdeki bütün il ve ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız, muhtarlarımız, odalarımız ve sivil toplum kuruşlarımız olmak üzere yaklaşık 300 video konferans gerçekleştirerek, istişarelerde bulunduk.

Amacımız; ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine biraz daha yaklaştırmaktır. Zor bir yılı geride bırakıyoruz. Korona Virüs salgını başta olmak üzere, depremler, sel ve çığ felaketleri ile karşı karşıya kaldık. Ancak devlet millet dayanışması ve devletimizin gücü kuvveti, milletimizin de tahammülü ve feraseti ile hamdolsun tüm sorunların üzerinden geldik.
Ancak bu kadar zorluğa rağmen 2020 yılı milletimiz adına büyük kazanımların elde edildiği bir yıl olarak da tarihe geçmiştir.

Bu duygularla 2021 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyor, aziz milletimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”

NİLGÜN ÖK (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Yapacağımız çalışmalarla ve atacağımız adımlarla 2021 yılında Denizli’mizin ve ülkemizin gücüne güç katacağız.

Salgın tüm dünyada hayatı, üretimi ve üretimi durma noktasına getirmişken hem kendine yeten, hem de dost ülkelerin imdadına yetişen bir Türkiye gördük. Erken ve bilinçli olarak aldığımız önlemler sayesinde, dünyanın en güçlü olarak sayılan ülkeleri maske savaşı derdine düşmüşken, bizler şehir hastanelerinden otoyollara, fabrikalardan barajlara kadar pek çok eseri milletimizin hizmetine açtık. Yerli solunum cihazımızı ürettik. Pandemiye derman olacak aşı çalışmalarımız artık son aşamaya geldi. İnşallah bu salgını en az zararla atlatıp, yeniden şekillenen küresel dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri alacağız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilk günkü azim, kararlılık ve heyecanla hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde sağlıktan eğitime, güvenlikten ulaştırmaya, sanayiden ekonomiye kadar somut ve dinamik politikalarımızı birer birer uygulamaya devam edeceğiz.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Yeni yılın Denizlimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.

2021yılı başta Denizlimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirsin. İnşallah yeni yıl, pandeminin sona erdiği, özgürce kucaklaşabileceğimiz, sağlığın, huzurun ve mutluluğun hakim olduğu, el ele, gönül gönüle Denizlimiz ve ülkemiz için çalışacağımız bir yıl olsun.

Yeni yılda umutsuz, ümitsiz hiçbir insanımız kalmasın, hastalıklar, terör, savaş, afet ve felaketler olmasın. Çocuklarımızın ölmediği, hastalıkların kökünün kazındığı bir yıl olsun istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Allah’ım yolumuzu açık etsin, bizleri ferah ve esenliğe kavuştursun. Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılının hayırlara vesile olmasını diler, şehrimize, insanlarımıza, ülkemize güzellikler getirmesini temenni ederim. Tüm hemşerilerimin ve milletimizin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum.”

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR VEKİLİ)
Dünyamız ve ülkemiz geride bıraktığımız 2020 yılının büyük bir bölümünü, Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ederek geçirdi. Yaşadığımız salgın, sosyal yaşantımızdan eğitim sistemimize, kişisel alışkanlıklarımızdan hayata bakış açımıza kadar birçok alanda değişimlere sebep olmaktadır. Dünya ölçeğinde sosyal, beşeri ve ekonomik etkilerini yaşadığımız bu salgın sürecinin en kısa sürede sona ermesi hepimizin en büyük temennisidir.

Küresel salgınla mücadele ederken bilimin ışığında önemli projeleri hayata geçirdiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldıkları bilimsel proje yarışmalarında elde ettikleri derecelerle her yıl olduğu gibi bu yıl da Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak bizleri gururlandırmıştır. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşların yanında sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının da desteği ile bilime önemli katkılar sunmayı hedeflendiğimiz projelerimize 2021 yılında da gayretle ve var gücümüzle çabalayarak devam edecek olmanın heyecanını şimdiden yaşamaktayız.
İnanıyorum ki 2021 yılı, ülkemiz ve milli-kültürel kökleri ile birbirine sımsıkı bağlı olan Türk dünyası için bilim, teknoloji, ekonomi, kültür, sanat, spor ve diğer tüm alanlarda birçok başarılı gelişmelere sahne olacaktır. Türk kültür ve medeniyetinin yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da Pamukkale Üniversitesi olarak, bilimin önderliğinde yaratıcı, yenilikçi, girişimci ve eleştirel düşünen eğitim anlayışımızı sürdürürken milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirme gayretimizi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam ettireceğiz.

Yeni umutlarla karşıladığımız 2021 yılının, hedeflerimize ulaşıp başarı grafiğimizi en üst seviyelere çıkaracağımız bir yıl olacağına olan inancımla, ulusal ve uluslararası alanda örnek projelerle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz ve birbirinden önemli işlere imza atacağımız yeni bir yıl olmasını dilerken, başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada sağlık, sevgi ve huzurun hâkim olduğu bir yıl olmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum.
Saygılarımla.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BARO BAŞKANI)
“Zorlu geçen 2020 yılını iyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla geride bıraktık. Yeni yılda, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona (Covid-19) salgının bir an önce bitmesini, deprem, sel gibi felaketlerin son bulmasını, 2020 yılında canımızı sıkan her ne varsa ekonomik, kişisel, sosyal, barolarla ve işlerimizle ilgili tüm sorunlarımızın bitmesini canı gönülden diliyoruz.

Artık yepyeni umutlarla yeni bir yılı karşılıyoruz. 2021 yılının sağlığımızın yerinde olduğu, hepimizin keyif aldığı, tüm beklentilerimizin gerçekleştiği güzelliklerle dolu bir yıl olmasını istiyoruz.
2021 yılı Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, hukuk güvenliğinin sağlandığı, hak ve özgürlüklerin korunduğu, adil yargılanma ve savunma hakkının üstün tutulduğu, ekonomik ve sosyal olarak geliştiğimiz, hukuksal sıkıntıların çözüme ulaştığı, meslek sorunlarımızın azaldığı, toplumsal barışın sağlandığı bir yıl olmasını ümit ediyoruz.
2021 yılının daha sağlıklı, daha adaletli, hiçbir konuda endişe duymadığımız bir yıl olması umuduyla, tüm meslektaşlarımızın ve ulusumuzun yeni yılını kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Sevinçleriyle, hüzünleriyle tüm dünyamız için zorlu bir yıl olan, bu yüzden geri dönüp baktığımızda belki de buruk anılarla hatırlayacağımız 2020’yi geride bıraktık. Her yıl yeni umutlar, yeni başlangıçlar demektir. Yeni umutlarla, güzel dileklerle yeni bir yıla “Merhaba” diyoruz. Pandemi sürecinin yaşatmış olduğu zorlu yılda hemşehrilerimizin, esnafımızın ve gençlerimizin her an yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Salgının yaratmış olduğu zorluklara rağmen gerek yapısal gerek sosyal projeler olmak üzere ilçemizin vizyonu ve hemşerilerimizin huzuru noktasında birçok önemli projemizi hayata geçirdik. Merkezefendi Belediyesi olarak 2021 yılının Merkezefendimiz ve siz değerli hemşehrilerimiz için güzel bir yıl olması için durmadan ve yorulmadan çalışmaya, projelerimizi bir bir gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Dilerim ki 2021 yılı hepimize güzelliklerin, sevginin, saygının, kardeşliğin paylaşıldığı, sağlıklı, güzel günler getirsin. Başta Merkezefendili hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Başta Covid-19 virüsü olmak üzere birçok felaketle mücadele ettiğimiz 2020’yi geride bıraktık. 2021 yılının, pandeminin en kısa sürede sonlandığı, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, sağlık, barış, huzur ve bereketli bir dönem olmasını temenni ediyorum.

2020’de tüm olumsuzluklara rağmen belediyecilik hizmetlerimiz kesintisiz devam etti. Bir taraftan vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve güvenliği için tüm imkanlarımızı sefer ederken, diğer taraftan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı sürdürdük. 2021 yılında da belediyemizin imkanlarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, birlik ve beraberlik ruhuyla çalışan ve üreten Buldanlı hemşerilerimle, dinamik ve hedefi olan gençlerimizle beraber ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni yılın hoşgörü, sevgi ve refahın tüm ilçemizi kucakladığı hayırlı ve sağlık dolu bir yıl olmasını tüm kalbimle diliyorum.”

AHMET NECATİ ÖZBAŞ (SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI)
“Birlik ve beraberliğimizle aşıladığımız sevgimizle çalışarak geleceğe daha güzel ve kalıcı eserler bırakacağız.

Yeni yılın büyük umutların gerçekleştiği bir yıl olmasını dileyen Belediyesi Başkanı Özbaş, “2020 yılı dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel ekonomiyi ve toplumsal yaşamı derinden etkileyen Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçti. Ülkemizin Covid-19 pandemisi ve doğal afetlerle mücadele ettiği bir yılı geride bırakıyoruz.

Ev içlerine kadar ulaştırdığımız hizmet çalışmalarımızda hemşehrilerimizin zor günlerde de yalnız olmadıklarını her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha hissettirdik.

Projelerimiz ise pandemi gölgesinde kalmadı. İlçemize hizmet seferberliğini bu süreçte de devam ettirdik. İlçemiz 2020 yılında da birçok hizmetle bir araya geldi. Planladığımız hizmet çizelgemiz hayata geçerken pandemi sürecinde vatandaşlarımızın sağlığını göz önünde bulundurarak projelerimizde artış kat ettik; planlananın dışında sayısız hizmete imza attık.

Yaşamın olduğu yerde umudun, yeniliğin, mücadelenin hiç bitmeyeceği düşüncesiyle 2021 yılını güzel umutlarla karşılıyoruz.

İyileşmenin en büyük ilacının birlik, beraberlik ve sevgi olduğuna canı gönülden inanıyoruz. Birlik ve beraberliğimizle aşıladığımız sevgimizle çalışarak geleceğe daha güzel ve kalıcı eserler bırakacağız.
Yeni yılın dünyamıza, ülkemize, ilçemize ve hemşehrilerimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini tüm kalbimle diliyorum.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
‘’ Bir yılı daha geride bırakırken, yeni projelerle ve hizmetlerle yeni bir yıla girmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Yeni yılda devam eden ve hayata geçirecekleri birçok projenin heyecanını şimdiden yaşadıklarını belirten Başkan İnamlık, Bu kutlu görevi devraldığımız günden bu güne hemşehrilerimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız güçle her türlü fedakarlığı göstererek çok çalışmak, hizmet etmek en önemli görevimiz ve önceliğimizdir. Yıl içerisinde de hizmet zincirimize birbirinden değerli projeler kazandırarak, birçok hizmeti vatandaşlarımızla buluşturduk. İlçemizi birçok alanda daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olduk.

Tavasımız için her alanda yeni projeler üretip vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda devletimizin tüm imkanlarını sunmak ve Tavasımıza en güzel hizmetlerin ve projelerin kazandırılması için aynı heyecan, azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle siz kıymetli hemşehrilerimin Yeni yılını tebrik eder; sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu bir yıl dilerim. “

ALİ ATLI (BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI)
“2021 yılının Babadağ’ımız, Denizli’miz ve ülkemiz adına başarı, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olarak geçmesi, vatandaşlarımızın hak ettiği demokratik ve toplumsal tüm çağdaş kriterlerin güçlenerek yaşandığı bir yıl olması en büyük temennimdir. Babadağ Belediyesi olarak 2020 yılında projelendirerek çalışmalarına başladığımız birçok önemli projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 2021 yılında da aynı özveri ile değerli vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Bugüne kadar olduğu gibi, 2021 yılı da sosyal belediyecilik hizmetlerimizle dopdolu bir yıl olarak geçecek. 2021 yılında korona virüs kabusumuzun bitmesini temenni ediyor ve Babadağlı hemşerilerimiz ile planladığımız birçok etkinlikte yan yana gelmeyi dört gözle bekliyorum. Yılbaşı gecesi vatandaşlarımızın toplu kutlamalardan uzak durmaları gerektiğini evlerinde kalmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; siz değerli hemşerilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar; sağlık ve mutluluklar dilerim.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“ 2020 yılı ülkemiz ve tüm dünya için çok zor bir yıl oldu. Dünyanı saran salgını Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, bakanlıklarımızın ve insanınızın özverisi sayesinde kontrollü ve başarılı bir şekilde atlatmaya devam ediyoruz.
Bu süreç içerisinde öncelikle fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı ve devletimizin kurmuş olduğu Vefa Sosyal Destek Gruplarına tek tek teşekkür ediyorum. El ele, gönül gönüle vererek beraber bunların üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Geçmişte bunların örneğini fazlasıyla yaşadık.

2020 yılı hastalığın yanı sıra doğal afetler yılı da olduğuna dikkat çeken Güngör, “Karadeniz’de sel baskını, Elazığ, Malatya ve İzmir depremleri meydana geldi. Bu zorlu günlerde gördük ki bu aziz millete bir ve diri olduğu müddetçe aşamayacak hiçbir zorluk yok.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın bütün hemşehrilerimizin aileleri ve sevdikleriyle sağlık, afiyet, mutluluklar içerisinde geçireceği ve bir an evvel tüm dünyayı saran salgının son bulmasını ve 2021 yılının eski günlerde olduğu gibi, gönülden sarıldığımız selamlaşabildiğimiz rahat rahat Denizlili hemşehrilerimizle bir araya gelebildiğimiz, aramıza sosyal mesafeyi koymadığımız sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum.
AK Parti olarak 2021 yılında milletimizin yanında gönüller almaya gönülden gönüle köprüler kurmaya devam edeceğiz.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“2020, tüm dünya ve ülkemiz ve Denizli için çok zor bir yıl oldu. Milletimiz, bir yandan Kovid-19 salgınıyla mücadele ederken bir yandan da siyasi iktidarın kötü yönetiminden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kaldı. 2020 yılında daha da yoksullaşan halkımız, adeta can ve geçim derdi arasına sıkıştırıldı.

Bir yandan asli görevlerini yerine getiren belediyelerimiz bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olabilmek için imkanlarını seferber etti. Belediyelerimiz bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşa ayni ve nakdi yardımda bulundu. Gerek örgütlerimiz, gerekse belediyelerimiz aracılığı ile vatandaşlarımıza gıda yardımı, maske ve dezenfektan gibi malzemeler ücretsiz dağıtıldı. Belediyelerimiz, son olarak iktidarın hayat pahalılığına ezdirdiği işçilerimizin yanında oldu. Genel Başkanımızın talimatlarıyla tüm belediyelerimizde uygulanacak asgari ücret en az 3 bin 100 lira olarak belirlendi. İmkanı olan belediyelerimiz, bu rakamın da üzerindeki tutarları belirlemeye başladı.

Ülkedeki sıkıntılara çözüm üretmesi beklenen siyasi iktidar, bu kritik süreçte dahi işi gücü bırakıp belediyelerimizin hizmetlerini itibarsızlaştırmaya çalıştı. Ancak biz gücümüzü milletimizden alıyoruz. O nedenle belediyelerimiz yeni yılda da yeni projelerle vatandaşın dertlerine derman olmaya devam edecek. Yereldeki başarılı hizmetlerimizle iktidara yürüyoruz. İlk seçimlerde milletimizin desteği ile iktidar olacağız. İşte o zaman bu adaletsiz düzeni değiştirecek, ülkemize gerçek demokrasiyi getireceğiz. Bu vesileyle yeni yılın, Denizlimize, ülkemize ve dünyaya sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum.”

RAZİYE AKIŞIK (İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“2020 yılı hiç geçmeyecekmiş, bitmeyecekmiş gibi bir yıldı. Salgınlar, felaketler, ekonomik krizle boğuşarak bu yılı geride bırakıyoruz. Hem Denizli için hem de ülkemiz için hiç kolay bir yıl olmadı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, kapanan iş yerlerinin yarattığı işsizlik, hayat pahalılığı tüm insanların kendisini çaresiz ve umutsuz gibi hissetmesine neden oldu. Ama 2020 yılı unutulan her şeyi yeniden hatırlattı, ihtiyaçlarımızın aslında ne kadar sade şeyler olduğunu, hiç ölmeyecek gibi yaşadığımız şu hayatın, her an son bulacağını gözlerimiz önüne serdi. 2020 bizden en sevdiklerimizi aldığında ise aslolan şeyin aslında sevdiklerimiz, sağlığımız ve huzurumuz olduğunu hatırlattı.
İnşallah 2021 yılı herkesin sağlıklı olduğu, çalışanların haklarını aldığı, işsizlik ve ekonomik sıkıntıların azaldığı, insanların tekrar güldüğü bir yıl olur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bereketli bir yıl olsun.”

FATİH DURMAZ (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“2020 yılı Covid-19 salgının getirdiği zorluklarla, küresel ekonomik krizin ve daha fazla insanı etkilemesi ile, doğal afetlerin derin etkileri ile hepimiz için zor bir yıl oldu. Ancak bizler her ne zorlukla beraber bir kolaylık olduğunu ve her zorlukta bir hayır olduğunu bilen bir kültüre, inanca sahibiz. Bizler biliyoruz ki, gecenin en karanlık zamanı sabaha en yakın olan zamandır.2020 yılı içerisinde depremler,sel,çığ ve yangınlar gibi bizleri derinden üzen hadiseler meydana geldiği gibi kardeş Azebaycan’ın Karabağ zaferi,Aydın-Denizli Otoyolu projesinin temelinin atılması,Karadeniz ve Akdeniz’de bulunan petrol rezervleri ve Ayasofya Camiimizin tekrar ibadete açılması gibi bu zor günlerde aydınlık yarınlarımıza umut ile bakmamıza vesile olan hadiseler de meydana geldi”dedi.

Başkan durmaz konuşmasını şu şekilde sonlandırdı. Yeni umutlar ve heyecanlarla karşıladığımız 2021 yılının ülkemize, aziz milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyor, Vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyor, ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Koronavirüs salgını dünyada yaşama dair her alanda dengeleri etkiledi. Salgın nedeniyle birçok hemşehrimizi kaybettiğimiz üzücü anlar yaşadık. Halen salgın tehdidi devam ediyor. Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerle birlikte acı gerçekle bir daha yüzleştik. Van’da gerçekleşen çığ faciasında 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hatay’da meydana gelen orman yangınları sonrası her türlü sabotaja karşı tedbirli olmamız gerektiğini bir kez daha gördük. 2020 maalesef sıkıntılarla geçen acı bir yıl oldu.

Yurtiçinde ve yurt dışında ülkemize göz diken karanlık güçlere, terör guruplarına karşı Muzaffer Ordumuz, Emniyet güçlerimiz, kahramanlarımız dün olduğu gibi bugün de amansız mücadelesini sürdürmektedir. 2020 yılında Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temeli Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 100. yaşına girdi. 1 millet 2 devlet olduğumuz kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin coşkusunu yaşadık.

Milletimizin kararlılığı ve binlerce yıllık tecrübesiyle her türlü zorluğu atlatacak güçteyiz. Türk Milleti daha karanlık günlerde bile yokluk içerisinde aydınlığa ulaşmıştır. Teslim olma, karamsarlık ve korku duyguları olmadan başaracağız. Güçlü Türkiye yolunda adım adım ilerleyeceğiz. Bu zor günlerde gecesini gündüzüne katarak görevini yerine getiren sağlık çalışanlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, milletimizin yeni yılını en içten duygularla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“2020 yılı hem dünya da hem de ülkemizde zor geçen bir yıl oldu. Bu yıl bize hayattaki en önemli şeyin sağlık olduğunu bir kez daha hatırlattı. Sevdiklerimizi yitirdiğimiz ve bizi her açıdan zorlayan bir yılı geride bıraktık. Her şeye rağmen üretmeye devam ettik ve gelecek olan bu yen yılda da devam edeceğiz. Gelen her yeni yılın, geride bıraktığımız yıldan daha güzel, daha mutlu ve daha sağlam olması isteği, bizi yaşama ve geleceğe taşıyan en önemli bağlardan birisidir.

Ülke olarak hem yorucu hem de acıları çok olan bir yılı geride bıraktık. 2021 yılının, ülkemize şehrimize ve tüm dünyaya, öncelikle sağlık, barış, kardeşlik, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI)
“2020 yılı ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla birlikte ülkemizde yaşanılan depremler yüzünden çok zor geçti. Sağlık anlamında, sosyal ve ekonomik anlamda zor günler yaşadık. Gerek aşı çalışmaları gerekse alınan salgın tedbirleri ile 2021 yılına büyük umutlarla giriyoruz. 2021’in pandemiden kurtulduğumuz, ekonomik refahın arttığı bir yıl olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“2020, kıymetli romancı Charles Dickens’ın “iki şehrin hikayesinde” kitabındaki gibi bir ruh olup, kabahatlileri dolaşsaydı korkunç bir mesai tamamlamak zorunda olacağı için hiç bitemezdi. Geride bırakmak üzere olduğumuz 2020 yılı dünyayı saran Covid 19 kabusu başta olmak üzere maalesef her birimizde acı hatıralar bıraktı.
Ekonominin, sağlığın, eğitimin, adaletin daha da kötüye gittiği, hem toplumsal hem de bireysel yalnızlaşmanın tavan yaptığı bir yıl oldu.
Tüm suçu 2020’ye yıkmayı, “2020 bir bitsin artık” diyen koroya katılmayı reddediyoruz. Çünkü hem dünyada hem ülkemizde yaşadığımız sıkıntıların, takvim yapraklarının gösterdiği yıldan çok, kapitalizmin başını tutmuş olan yöneticilerden kaynaklandığını biliyoruz.

Her şeyin başında, 2020 yılında yaşadığımız felaketler, insan hayatındaki her şeyin sınıfsal olduğunu ve bizim içinde bulunduğumuz vahşi kapitalizmin nasıl bir cehennem olduğunu bir kez daha göstermiştir.

2020, maalesef ülkemizde ekonomi, eğitim, sağlık, adalet ve özgürlükler anlamında bir çöküş yılı olmuştur. 2020’de dünyaya bir kabus gibi çöken Covid-19, özellikle ekonomisi kötü durumdaki bizim gibi ülkelerde işçi sınıfı için katliama dönmüştür. Zenginlerin boğaz kenarında yüzlerce metrekarelik evlerinde “hayat eve sığar” videoları çekmesiyle başlayan süreç, güvensiz işlerine sıkış tepiş toplu taşımayla giden emekçilerin toplu ölümleriyle devam etmektedir.

Eğitim-İş olarak 2021 yılını mücadelenin ve karanlık tünelin ucunda görünen ışığın yılı olarak ilan ediyoruz. Bu duyguyla başta üyelerimiz ve eğitim emekçileri olmak üzere tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyor, daha mutlu yılları birlikte yaratmayı umuyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı