Denizli’de 5 ilçedeki bazı alanlar orman vasfından çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Denizli’nin 5 ilçesindeki bazı alanlar orman vasfından çıkarıldı. Tavas, Merkezefendi, Honaz, Çameli ve Acıpayam’daki alanların yerine iki katından fazla yeni orman alanı yapılacak.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2025 Cuma, 09:08
Denizli’deki bazı ormanlık alanların vasıflarının değiştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Karara göre Tavas, Merkezefendi, Honaz, Çameli ve Acıpayam’da bazı alanlar orman vasfından çıkarıldı.
Tavas Ulukent’te 980, Merkezefendi Başkarcı’da 927, Honaz Dereçiftlik’te 1842 metrekare orman alanının vasfı değişti. Çameli’de Yaylapınar (657, 1706, 1533), Taşçılar (1892, 830), Sarıkavak (1012) ve Kızılkaya’da (75) toplam 6 bin 675 metrekare alan vasıf değiştirdi.
Acıpayam’da Ören’de 720, Eskiköy’de 230, 305 ve 90 metrekarelik üç parsel, Dodurga’da ise 3198 metrekare alan orman niteliğini kaybetti.
Resmi Gazete’de yayımlanan 9913 sayılı karar gereği, orman vasfından çıkarılan alanların iki katından fazla hazine ya da kamu arazisi ormana dönüştürülerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredilecek.