REKLAMI GEÇ

Denizli’de 65 yaş üstüne yeni toplu ulaşım kısıtlaması getirildi

Denizli’de 65 yaş üstüne yeni toplu ulaşım kısıtlaması getirildi

Denizli İl Hıfzısıhha Meclisi, İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği yeni kurallar alırken, toplu ulaşımla ilgili kararını değiştirdi. Karar gereği, 65 yaş üstü 10.00-16.00 saatleri dışında toplu taşımayı kullanamayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2020 Cuma, 18:15

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında koronavirüs tedbirlerini görüşmek üzere toplandı. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgelerin ve daha önce haber olarak duyurduğumuz konuların da kararının alındığı meclis toplantısında toplu taşıma kurallarında değişikliğe gidildi.

Meclisin aldığı karar gereği, ayakta yolcu kapasitesinin üçte biri oranında yolcu taşıyabilecek olan minibüs ve otobüsler kaç yolcu alınacağını yazı ile yolcusuna duyuracak.

Öte yandan 65 yaş üstü için kısıtlama değişti. Daha önce iş çıkış saatlerinde toplu taşımayı kullanmasına yasak getirilen 65 yaş üzeri vatandaşlar bundan böyle saat 10.00 ila 16.00 arasında toplu ulaşım araçlarını kullanacak, bunun dışındaki saatlerde binişlere izin verilmeyecek.

Yorumlar

Süleyman söylemez   -  Bağlantı 12 Eylül 2020, 11:03

Güzel uygulama bu uygulamanın sürekliliği ve 65 yaş üzerine sürekli bu saatler arasında ücretsiz uygulama yapılırsa sabah ve akşam otobüs yoğunluğu bir nebze azaltılmış olacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı